Mai multe persoane, rănite într-un accident rutier. Plan roșu de intervenție

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Mai multe persoane, rănite într-un accident rutier. Plan roșu de intervenție

Eveniment 25 Noiembrie 2016 / 08:36 1792 accesări

Cel puţin 17 persoane au fost rănite, vineri dimineaţa, după ce două autobuze care transportau muncitori de la Dacia s-au ciocnit la Piteşti, iar autorităţile au activat planul roşu de intervenţie.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, Mădălin Zamfir, a declarat că cel puţin 17 persoane au fost rănite şi o persoană încarcerată, după ce două autobuze care transportau muncitori de la Dacia s-au ciocnit, vineri dimineaţa, pe Strada Smeurei, în Piteşti.

AUTORITĂŢILE AU ACTIVAT PLANUL ROŞU DE INTERVENŢIE

"Iniţial am intervenit cu o autospecială cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare, una de transport victime multiple, nouă ambulanţe de prim ajutor şi trei ambulanţe de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Argeş. Ulterior, s-a activat planul roşu care implică prezenţa tuturor echipajelor disponibile la faţa locului, astfel că au venit şi suplimentar echipaje. (...) După investigaţii suplimentare, medicii de la Spitalul Judeţean Argeş vor stabili cât de grav sunt rănite persoanele", a declarat Mădălina Epure, purtător de cuvânt ISU Argeş.

PLANUL ROŞU A FOST DEZACTIVAT DUPĂ CÂTEVA ORE. 15 PERSOANE SE AFLĂ LA SPITAL

Planul roşu a fost dezactivat în Argeş, în urma accidentului de vineri dimineaţă în care două autobuze ce transportau muncitori de la Dacia s-au ciocnit la Piteşti, 15 persoane aflându-se la spital. Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, continuă evaluarea medicală a acestora.

În cele două autobuze care transportau muncitori de la Dacia se aflau circa o sută de persoane.

Din primele date a reieşit că autobuzele circulau în aceeaşi direcţie, dinspre cartierul Trivale, iar unul dintre şoferi nu a păstrat distanţa în trafic şi a lovit autobuzul din faţa sa.12