Malala îl critică aspru pe Trump pentru „toleranţa zero” faţă de imigranţi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Malala îl critică aspru pe Trump pentru „toleranţa zero” faţă de imigranţi

Externe 12 Iulie 2018 / 15:28 595 accesări

Laureata Premiului Nobel pentru Pace, Malala Yousafzai, a catalogat drept "plină de cruzime" politica lansată de preşedintele american Donald Trump pentru separarea copiilor imigranţilor ilegali de familiile lor, informează joi Reuters, preia agerpres.ro. Peste 2.300 de copii au fost separaţi de părinţii lor după ce Administraţia Trump a demarat politica de "toleranţă zero" la adresa imigranţilor, la începutul lui mai, fiind vorba îndeosebi despre cei care traversează ilegal frontiera din Mexic în SUA. Donald Trump a decis să suspende separarea familiilor de imigranţi luna trecută, în urma unui val de indignare publică şi sentinţe judecătoreşti. "Este plin de cruzime, este nedrept şi este inuman. Nu ştiu cum altfel aş putea descrie asta. Sper ca aceşti copii să poată fi împreună cu părinţii lor", a declarat Malala, în timpul unei vizite în America de Sud pentru a promova educaţia fetelor.

Cuvintele sale aspre la adresa politicii lui Trump contrastează cu laudele entuziaste pe care Malala le-a formulat anul trecut la adresa deschiderii faţă de refugiaţi în Canada premierului Justin Trudeau. În timpul Forumului Economic de la Davos din acest an, Malala s-a întrebat şi în legătură cu politica lui Trump privind drepturile femeilor. Yousafazi, cunoscută mai mult după numele mic, a întreprins o vizită la Rio de Janeiro pentru a lansa activitatea fondului său de caritate, Malala Fund, în America Latină, începând cu Brazilia. Obiectivul său în Brazilia, cea mai mare economie din America Latină, este să promoveze alocarea mai multor fonduri pentru educaţie, sarcină dificilă după ce ţara a votat un amendament constituţional care îngheaţă cheltuielile bugetare pentru două decenii, pentru a reduce deficitul public. Ea speră de asemenea să aducă în sălile de clasă un număr estimat la 1,5 milioane de fete care nu merg în prezent la şcoală, cu o atenţie sporită acordată minorităţilor.

În 2014, Malala a devenit cea mai tânără laureată a Premiului Nobel pentru Pace, premiată pentru activitatea fondului pe care îl conduce, înfiinţat pentru a susţine educaţia, în special în ţări precum Pakistan, Nigeria, Iordania, Siria şi Kenya. Mai devreme în acest an, Malala, care pe 12 iulie anul curent a împlinit 21 de ani, a revenit în ţara sa natală Pakistan, pentru prima dată după ce a fost împuşcată de talibani, în 2012, care se opuneau activismului ei în favoarea educării tinerelor.

Taguri articol


12