Marca Oţelul şi palmaresul echipei vor fi scoase la licitaţie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Marca Oţelul şi palmaresul echipei vor fi scoase la licitaţie

Sport 07 Februarie 2017 / 16:17 460 accesări

Adunarea creditorilor FC Oțelul Galați a decis să pună în vânzare obiectele ce au definit istoria sportivă a clubului, începând din 23 februarie 2017, se arată într-un comunicat de presă.

„Istoria topită a Oţelului va rămâne doar în inimile suporterilor şi ale colecţionarilor. La mai bine de jumătate de secol de la înfiinţarea echipei gălăţene, marca Oţelul, precum și dreptul de utilizare a acesteia, dar și palmaresul echipei, format din 80 de cupe, sunt puse în vânzare prin licitaţie de către administratorul FC Oțelul, aflat în insolvență, la un preț de pornire de 9.000 de euro”, se precizează în comunicatul respectiv.

Suporterii Oţelului vor putea să cumpere: o colecţie de portrete-caricaturi ale jucătorilor (26 de desene - preț de pornire 1.000 de euro); istoria FC Oțelul Galați în imagini, colecția oficială de fotografii și afișe a clubului (106 piese - preț de pornire 3.500 de euro); echipament sportiv (peste 200 de piese de echipament), printre care trei tricouri alb-roşu şi nouă tricouri albastru-negru, cu care s-a jucat în Liga Campionilor, alături de peste 20 de tricouri cu care s-a jucat în Liga 1, mai precizează sursa amintită.

Licitaţia din data de 23 februarie va fi precedată de expoziţii în Bucureşti şi Galaţi, precum şi de o conferinţă de presă în Capitală, în data de 10 februarie, ora 12.00, la sediul Artmark.

Oţelul Galaţi, club fondat în 1964, a câştigat campionatul în 2011, a evoluat în grupele Ligii Campionilor şi a încasat aproximativ 20 de milioane de euro de la UEFA. După şase ani, Oţelul a retrogradat din Liga a 2-a şi s-a desfiinţat la 1 aprilie 2016, falimentul fiind declarat de către Tribunalul Bucureşti.

Taguri articol


12