Mare sărbătoare mare, la Constanţa! Trei ierarhi, la hram!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Mare sărbătoare mare, la Constanţa! Trei ierarhi, la hram!

Religie 06 Februarie 2019 / 16:10 2820 accesări

Sâmbătă, 9 februarie, începând cu ora 9.00, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va face o vizită pastoral-misionară în localitatea Eforie Sud și va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Schimbarea la Față”.

Trei ierarhi la hramul bisericii „Sf. Haralambie” din Constanța

Pe data de 10 februarie, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie, prilej cu care biserica „Sf. Haralambie” din Constanța (bulevardul Tomis, nr. 301, zona Boema) își cinstește ocrotitorul. Credincioșii constănțeni vor putea cinsti fragmente din moaștele Sfântului Ioan Botezătorul și ale Sfântului și Dreptului Simeon.

Programul evenimentului este următorul:

- vineri, 8 februarie, ora 19.00, la biserica „Sf. Haralambie” vor fi aduse moaștele Sf. Ioan Botezătorul, de la mănăstirea Filoteu (Muntele Athos, Grecia). Sfintele odoare vor rămâne la biserică până luni, 11 februarie;

- duminică, 10 februarie, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, îi va avea oaspeți pe PS Tihon, episcop de Tiveriopol (Biserica Ortodoxă Bulgară), și PS Veniamin, Episcop al Basarabiei de Sud (B.O.R.).

Ierarhii vor fi întâmpinați la ora 8.30, de către preoții și credincioșii parohiei „Sf. Haralambie”, la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu (zona vapor), apoi se va merge în procesiune până la biserică, unde va fi oficiată Sfânta Liturghie.

Sfântul Sfinţit Mucenic Haralambie

Acesta a trăit pe vremea împăratului roman Septimiu Sever (193-211). A propovăduit credința în cetatea Magnesia, unde a fost hirotonit episcop. La o vârstă înaintată a fost arestat și supus unor chinuri greu de imaginat. Cu toate acestea, nu s-a îndepărtat de credință, ci a convertit alți semeni la creștinism, inclusiv pe fiica împăratului. Episcopul Haralambie a fost condamnat la moarte prin decapitare și a fost martirizat în anul 202, la vârsta de 113 ani.12