Marea Insulă de Gunoi, peste 1,6 milioane de km pătraţi! Fotografii cumplite!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Marea Insulă de Gunoi, peste 1,6 milioane de km pătraţi! Fotografii cumplite!

Ştiință 25 Martie 2018 / 16:39 6969 accesări

Sursa foto: www.tah-heetch.com

Sursa foto: www.tah-heetch.com

Cu siguranţă aţi auzit de noua insulă care a apărut pe harta lumii şi care este formată din... gunoi! Marea Zonă de Gunoi din Pacific, o insulă formată din deşeuri din plastic şi alţi poluanţi, care pluteşte pe apele Pacificului de Nord, are dimensiuni mult mai mari decât se estimase anterior şi creşte exponenţial, conform unui raport ştiinţific publicat vineri, citat de DPA.

Peste 79.000 de tone de plastic din ocean plutesc acumulate în această zonă care se întinde pe 1,6 milioane de kilometri pătraţi, potrivit studiului publicat în jurnalul Scientific Reports. Dimensiunea insulei de deşeuri - de peste patru ori mai mare decât cea a Germaniei - din Oceanul Pacific este cu până la 16 ori mai mare decât se estimase anterior, se arată în cercetarea bazată pe date prelevate prin monitorizări realizate pe apă dar şi din aer. Greutatea estimată a deşeurilor din această zonă echivalează cu cea a 500 de avioane Boeing 747 (Jumbo Jet).

În ultimii ani, oamenii de ştiinţă au tras semnale de alarmă cu privire la oceanele lumii care sunt din ce în ce mai sufocate de trilioanele de bucăţi de plastic.

Marea Zonă de Gunoi din Pacific este o imensă acumulare de plastic formată în apele subtropicale dintre California şi Hawaii, care este menţinută în formaţie adunată de vârtejurile curenţilor oceanici. Poluarea cu plastic din această zonă cu deşeuri a crescut exponenţial din anii '70 şi într-un ritm mult mai rapid decât în apele înconjurătoare, au notat cercetătorii care au realizat acest nou studiu afiliat fundaţiei Ocean Cleanup din Olanda. Ei au descoperit că obiectele şi fragmentele din plastic alcătuiesc 99,9% din totalul deşeurilor din această zonă.

Taguri articol


12