Marea Neagră: Navă militară britanică, aproape de coliziune cu un vas rusesc

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Marea Neagră: Navă militară britanică, aproape de coliziune cu un vas rusesc
Externe 14 Februarie 2018 / 23:47 1955 accesări 2 comentarii

Incident în Marea Neagră, unde o navă militară britanică, ce venea din România, a fost aproape de o coliziune cu un vas rusesc. O navă militară britanică ce revenea de la exerciţii efectuate în comun cu ambarcaţiuni ale Forţelor Navale române a fost aproape de o coliziune cu un vas militar rusesc, în sud-vestul Mării Negre, afirmă surse citate de presa britanică, dar Ministerul rus al Apărării a negat informaţiile. Nava multirol HMS Enterprise, aparţinând Forţelor Navale Regale britanice, a trecut la o distanţă de doar câţiva metri de vasul militar rus de aprovizionare Kyzyl-60, în sud-vestul Mării Negre, în apropiere de intrarea în Strâmtoarea Bosfor, au declarat surse citate de tabloidul britanic Daily Star. În momentul presupusului incident, HMS Enterprise se îndreapta spre Strâmtoarea Bosfor şi Marea Mediterană, după efectuarea de exerciţii militare în Marea Neagră cu nave din România şi Turcia.

Nava rusă Kyzyl-60 revenea în Rusia după ce a participat la operaţiuni în estul Mării Mediterane, în largul portului sirian Tartus. Ministerul rus al Apărării a dat asigurări că nu a existat niciun risc de coliziune între cele două nave. "Nu au avut loc manevre periculoase între navele Kyzyl-60 şi HMS Enterprise", a declarat căpitanul Viacheslav Truhaciov, purtătorul de cuvânt al Flotei ruse a Mării Negre, citat de agenţia Tass.

Alţi oficiali din cadrul Ministerului rus al Apărării au declarat că cele două nave au trecut la distanţa de circa 185 de metri una de cealaltă. Nave din cadrul Forţei maritime de reacţie rapidă a NATO au efectuat săptămâna trecută exerciţii împreună cu Forţele navale române, în Marea Neagră, în scopul intensificării abilităţii Alianţei Nord-Atlantice de a proteja "suveranitatea naţională" prin apărarea colectivă.

Rusia a negat incidentul.

Loading...
loading...

2 comentarii

a-mirabilis 07:48:33 / 15 Februarie 2018
Comandantii navelor militare au oare examen pentru navigatie?

Pericol mare cu rusii astia.Nu vor sa se dea la o parte cand se intalnesc cu pacificatorii NATO.Aviatia de rezbel a rusilor ,ba se apropie ,,dangeros''de navele militare americane,ba de aviatia lor de cercetare si bineinteles imediat incep sa planga ,rusii zic ca nu s-a intamplat nimic deosebit.Si uite asa se face cite o ,,promovare''a luptei dintre bine si rau incepind cu calificative ,,tu esti prost eu sint mai bun'',.Inteleg ca nava englezeasca ,totusi,,a trecut la citiva metrii de nava ruseasca ''fara a specifica daca a fost facuta printr-o manevra de evitare ,,inamicul''nerespectand regulile de navigatie .In orice caz ,,stirea ''a provocat oarece convingeri pentru,,tarile riverane M.Negre de efortul NATO pentru mentinerea pacii pe frontul de est.Cu americanii au fost cateva sicane,acum englezul.Ma intreb cand cu francezul?Pe turci ii scoatem din schema.Dar cind se vor supara romanii pentru astfel de manevre ,,dangeroase''?Ca ingrijorari avem de cate ori se aud ,,sirenele de alarma colectiva''ale Constantei,

Lucica 21:29:27 / 15 Februarie 2018
Recrutam imediat moderatori

Recrutam imediat moderatori anunturi.Primiti plata pentru fiecare anunt moderat Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea lor in sistem.Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul.Cereti detalii la adresa de email : lucicamiron12@gmail.com

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.3476 secunde