Mărfuri contrafăcute, descoperite în Portul Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Mărfuri contrafăcute, descoperite în Portul Constanța

Eveniment 23 Ianuarie 2019 / 11:14 601 accesări

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanța au descoperit în Portul Constanţa, într-un container sosit din China, bunuri în valoare de peste 180.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute.

În urma controlului amănunțit efectuat în baza analizei de riscau fost descoperite 2.946 role față de masă susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

Acestea aveau ca destinație o societate comercială din municipiul București, administratorul firmei fiind un cetăţean turc, în vârstă de 35 de ani.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 183.750 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.12