Maria Șarapova a primit un wild-card pentru turneul WTA de la Madrid

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Maria Șarapova a primit un wild-card pentru turneul WTA de la Madrid

Sport 08 Februarie 2017 / 18:25 585 accesări
Maria Șarapova și Simona Halep la festivitatea de premiere a ediției 2014 a turneului de la Madrid

Maria Șarapova și Simona Halep la festivitatea de premiere a ediției 2014 a turneului de la Madrid

Jucătoarea rusă de tenis Maria Șarapova a primit miercuri o invitaţie din partea organizatorilor turneului de la Madrid pentru a juca pe tabloul principal al competiţiei câştigate de către Simona Halep în 2016. Turneul WTA Premier de la Madrid va avea loc în perioada 6-13 mai şi este finanţat de către Ion Ţiriac. Competiţia se desfăşoară pe zgură şi este dotată cu premii totale în valoare de 5.439.350 de dolari.

„Maria Șarapova a cerut un wild-card pentru a juca în turneu şi am decis să i-l acordăm. Maria este una dintre cele mai bune jucătoare din circuit în ultimii 15 ani şi a câştigat turneul de aici în 2014. S-a simţit mereu bine la Madrid şi sunt sigur că va reveni pe teren foarte motivată”, a anunțat fostul tenismen Manolo Santana, directorul turneului de la Madrid.

Rusoaica va reveni pe teren la turneul WTA de la Stuttgart, programat la sfârşitul lunii aprilie 2017, turneu indoor pe care l-a câștigat de trei ori la rând (2012-2014). Șarapova a primit iniţial o suspendare de doi ani din partea Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF) pentru că a folosit o substanţă interzisă, meldonium. Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) i-a redus pedeapsa în octombrie 2016 la doar 15 luni.

Șarapova, în vârstă de 29 de ani, a câştigat turneul de la Madrid în 2014, după ce a învins-o pe Simona Halep în finală, scor 1-6, 6-2, 6-3. Românca trebuie să-şi apere trofeul cucerit în 2016 în capitala Spaniei, după o finală cu slovaca Dominika Cibulkova. „Şarapova este una dintre acele jucătoare pe care fanii o adoră şi vor să o vadă pe teren. Prezenţa ei la Caja Magica este o veste excelentă pentru turneu, pentru fani şi pentru oraşul Madrid”, a declarat preşedintele turneului de la Madrid, Gerard Tsobanian, pentru site-ul WTA.12