Maria Șarapova a revenit pe teren

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis de câmp

Maria Șarapova a revenit pe teren

Sport 11 Octombrie 2016 / 16:44 358 accesări
Maria Șarapova a fost vedeta turneului demonstrativ de la Las Vegas

Maria Șarapova a fost vedeta turneului demonstrativ de la Las Vegas

Tenismena rusă Maria Șarapova, suspendată pentru dopaj, a revenit pe teren luni, cu ocazia unui turneu demonstrativ desfășurat în capitala jocurilor de noroc, Las Vegas (SUA). Șarapova a fost una dintre vedetele care au luat parte la World Team Tennis Smash Hits, organizat în aer liber în fața unuia dintre celebrele cazinouri din Las Vegas și destinat strângerii de fonduri pentru Fundația „Elton John“ de luptă împotriva maladiei SIDA.

Fostul lider mondial a disputat un meci de dublu feminin, alături de tânăra jucătoare americană Taylor Johnson, cele două fiind învinse de perechea formată din Martina Navratilova și Liezel Huber, cu scorul de 5-2. „A fost un moment important pentru Taylor, dar și pentru mine, deoarece nu m-am mai aflat pe un teren de joc de mult timp. Ne-am simțit foarte bine”, a declarat Șarapova. Rusoaica a evoluat apoi într-o partidă de dublu mixt, alături de legenda tenisului american John McEnroe, impunându-se cu 5-3 în fața cuplului compus din Martina Navratilova și Andy Roddick, însă, ținând cont de ambianța extrem de destinsă în care s-a desfășurat turneul, a fost greu de stabilit nivelul real al rusoaicei, care are în palmares 35 de titluri, între care cinci de Mare Șlem.

Șarapova nu a mai disputat niciun meci oficial de la Openul Australiei din luna ianuarie, unde a fost eliminată în sferturile de finală de marea sa rivală Serena Williams. În cursul turneului de la Antipozi ea a fost depistată pozitiv la meldonium, medicament plasat de la 1 ianuarie pe lista produselor interzise de către Agenția Mondială Antidoping (AMA). Rusoaica a primit inițial o suspendare de doi ani din partea Federației Internaționale de Tenis (ITF), însă Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, instanța supremă a justiției sportive, i-a redus sancțiunea la 15 luni, săptămâna trecută. Adevărata revenire în competiție a Șarapovei ar putea avea loc începând cu data de 26 aprilie 2017.

Citește și:

Șarapova ar putea primi un wild-card pentru Roland Garros 2017

TAS a redus suspendarea Mariei Șarapova de la doi ani la 15 luni

Taguri articol


12