Maria Şarapova nu mai apare în clasamentul WTA

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Maria Şarapova nu mai apare în clasamentul WTA

Sport 24 Octombrie 2016 / 17:35 496 accesări
Maria Șarapova a fost suspendată pentru 15 luni

Maria Șarapova a fost suspendată pentru 15 luni

Tenismena rusă Maria Şarapova, suspendată timp de 15 luni după ce a fost testată pozitiv cu Meldonium, nu mai figurează în clasamentul Asociaţiei de Tenis Feminin (WTA), notează agenţia de ştiri Efe. Săptămâna trecută, Şarapova se afla pe locul 93 în ierarhia mondială feminină de simplu.

La 4 octombrie, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis să-i reducă suspendarea Mariei Şarapova, care va putea reveni în competiţie la 26 aprilie 2017. Rusoaica, fost număr 1 mondial şi câştigătoare a cinci titluri de Grand Slam, a fost suspendată la 26 ianuarie 2016 de către Federaţia Internaţională de Tenis, după ce a fost testată pozitiv cu Meldonium în timpul Openului Australiei din acest an.

Din cauza suspendării, medaliata cu argint la Jocurile Olimpice din 2012 a ratat Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din luna august a acestui an.

Organizatorii Openului Franţei de la Roland Garros iau în calcul posibilitatea de a-i oferi Şarapovei un wild-card pentru competiţia de anul următor. Întrucât a pierdut foarte multe locuri în clasament, o invitaţie reprezintă singura şansă a rusoaicei de a participa la un turneu de Grand Slam.

La 11 octombrie, Maria Șarapova a revenit pe teren în cadrul unui eveniment caritabil desfăşurat în Las Vegas. Rusoaica a participat la World Team Tennis Smash Hits, la „Caesar's Palace”, eveniment organizat de Fundaţia „Elton John“ împotriva HIV/SIDA, şi a jucat două meciuri de dublu. În prima partidă, Șarapova (29 de ani) a făcut pereche cu americanca Taylor Johnson (16 ani) şi a pierdut confruntarea cu dublul Martina Navratilova / Liezel Huber. Ulterior, Şarapova a jucat alături de legenda americană John McEnroe împotriva dublului Martina Navratilova / Andy Roddick. În decembrie, Şarapova va participa la un meci demonstrativ în Madrid, în compania ibericei Garbine Muguruza, câștigătoarea din acest an de la Roland Garros.

Citește și:

TAS a redus suspendarea Mariei Șarapova de la doi ani la 15 luni12