Maria Șarapova nu va merge la Rio

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis de câmp / JO 2016

Maria Șarapova nu va merge la Rio

Sport 11 Iulie 2016 / 16:56 371 accesări
Maria Șarapova a ratat șansa de a lupta pentru o nouă medalie olimpică

Maria Șarapova a ratat șansa de a lupta pentru o nouă medalie olimpică

Tenismena Maria Șarapova nu va mai participa la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio, programate în perioada 5-21 august, după ce Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) a amânat până în luna septembrie analizarea apelului rusoaicei, împotriva suspendării pe doi ani pentru dopaj cu meldonium. TAS ar fi trebuit inițial să dea o decizie înaintea datei de 18 iulie în dosarul Șarapova, care dorea să beneficieze de o reducere a suspendării sale, pentru putea participa la JO 2016, competiție pentru care fusese selecționată de către Federația Rusă de Tenis. „La cererea părților, care doresc să beneficieze de mai mult timp pentru a aduce elemente care să răspundă diferitelor întrebări, părțile au căzut de acord să nu grăbească apelul. O decizie este așteptată înainte de 19 septembrie”, a indicat TAS într-un comunicat.

Șarapova, în vârstă de 29 ani, fost lider al clasamentului ATP, a fost depistată pozitiv la meldonium, în timpul Openului Australiei de la Melbourne, din luna ianuarie. Rusoaica a recunoscut că a utilizat meldonium, într-o conferință de presă susținută pe 7 martie, la Los Angeles, fiind suspendată de Federația internațională de tenis (ITF), pentru o perioadă de doi ani, sancțiune pe care a contestat-o la TAS. Medaliată cu argint la JO 2012 de la Londra, Șarapova a fost inclusă luna trecută în selecționata olimpică rusă, în ciuda suspendării sale pentru dopaj.

Suspendarea sa este calculată începând cu data de 26 ianuarie 2016, ziua în care a fost depistată pozitiv la Openul Australiei, iar dacă TAS va confirma sancțiunea inițială, Șarapova nu va putea reveni în circuitul WTA înainte de 25 ianuarie 2018.

Citește și:

Șarapova a devenit studentă la Harvard

2 ani de suspendare pentru Maria Șarapova!12