Martin Scorsese a avut o întrevedere privată cu Papa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Martin Scorsese a avut o întrevedere privată cu Papa

Monden 01 Decembrie 2016 / 14:16 623 accesări

Regizorul american Martin Scorsese s-a aflat la Vatican, zilele trecute, pentru premiera în Cetatea Sfântă a ultimului său film, ”Silence”. Miercuri, însoțit de fiicele sale și de soție, Scorsese s-a bucurat de privilegiul unei întâlniri private cu Suveranul Pontif, informează CNN, citat de Mediafax. Potrivit Vaticanului, întâlnirea a durat un sfert de oră, timp în care Scorsese şi Papa Francisc au discutat despre romanul omonim care stă la baza filmului, pe care Sfântul Părinte spune că l-a citit, dar şi despre experienţa iezuită din Japonia. O adaptare a romanului lui Shusako Endo, filmul ”Silence”, regizat de Martin Scorsese, prezintă povestea unor călugări portughezi iezuiţi din secolul al XVII-lea, care sunt persecutaţi şi torturaţi în timpul misiunii de evanghelizare din zonele izolate ale Japoniei. Rolurile principale sunt jucate de Liam Neeson, Andrew Garfield şi Adam Driver.

Martin Scorsese a intenţionat să fie preot catolic, înainte de a deveni cineast. Acest impuls religios a fost redat în unele dintre filmele sale, cum ar fi ”The Last Temptation of Christ” şi ”Kundun”, dar şi în ”Mean Streets”, ”Bringing Out the Dead” şi ”Gangs of New York”. Martin Scorsese este considerat unul dintre cei mai influenţi cineaşti americani contemporani, fiind autorul unor filme devenite clasice, precum ”Şoferul de taxi / Taxi Driver” (1976), ”Taurul furios / Raging Bull” (1980) şi ”Băieţi buni / Goodfellas” (1990), dar şi al unor pelicule mai recente, extrem de bine primite de public şi de critici, precum ”Bandele din New York / Gangs of New York” (2002), ”Aviatorul / The Aviator” (2004), ”Hugo” (2011) şi ”Lupul de pe Wall Street” (2013). Martin Scorsese, în vârstă de 74 de ani, a primit şi 12 nominalizări la Oscar, trofeu pe care l-a obţinut în cele din urmă în 2007, cu filmul ”Cârtiţa / The Departed”.

Filmul ”Silence” va fi lansat pe 23 decembrie în Statele Unite ale Americii, pe 1 ianuarie în Marea Britanie şi pe 16 februarie în Australia.12