Masa de aer cald din Africa a ridicat temperaturile cu mai mult de 10 grade peste normalul lunii februarie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Masa de aer cald din Africa a ridicat temperaturile cu mai mult de 10 grade peste normalul lunii februarie

Vremea 08 Februarie 2024 / 09:49 468 accesări
arhivă

arhivă

Vreme extrem de caldă și însorită pentru luna februarie. Sunt temperaturi de aprilie, cu peste 10 grade în plus faţă de normalul perioadei.Masa de aer cald din Africa a ajuns și în vestul țării.

Temperatura caracteristică începutului de februarie este de 4-5 grade Celsius ziua si noapteasub zero grade.Este o diferență de peste 10 grade între temperaturile de acum și cele normale acestei perioade.

Marți s-au înregistrat cele mai ridicate temperaturi din această iarnă: 22 de grade la Zimnicea, Calafat și Drăgășani.

Miercuri, cel mai cald a fost în Mangalia și la Râmnicu Sărat, 19 grade Celsius.

"Temperaturile sunt specifice lunii aprilie, cele pe care le avem săptămâna aceasta. Maximele vor fi înspre 15,16 chiar 18 grade, iar minimele sunt și ele destul de ridicate", a transmisSilvia Barbu, directorCentrul Meteorologic Banat Crişana.

De săptămâna viitoare însă, se mai răcește și va ploua.

"Ne așteptăm ca, în zilele următoare, să nu fie variații. Valorile maxime se vor înregistra tot în sud, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, între 10-18 grade, dar în Lunca Dunării se vor depăși 20 de grade. În nopțile următoare ne așteptăm la temperaturi pozitive. Vor exista și alternanțe, o răcire mai accentuată va fi după data de 20 februarie.",Oana Păduraru, meteorolog, Administraţia Naţională de MeteorologieŞtiri recomandate

12