Masacrați din cauza dizabilităților, în Japonia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Masacrați din cauza dizabilităților, în Japonia

Externe 26 Iulie 2016 / 15:12 420 accesări

Atacurile se întețesc în această vară, fie ele teroriste sau lansate de diverși dezechilibrați psihic care se găsesc să facă... dreptate cu arma în mână. Dacă în SUA asistăm la ”obișnuitele” ”focuri prietenoase” când polițiștii speriați de suspecții de culoare aleg să tragă primii ca să-și apere pielea uneori de vreun simplu pistol de jucărie sau la atacurile armate de prin cluburi, parcări sau săli de cinema cu motivații dintre cele mai diverse, în Europa, lucrurile se diversifică macabru, atacurile fiind comise fie de teroriști islamici cu acte-n regulă, fie de simpatizanți ai teroriștilor, fie, pur și simplu, de diverși psihopați nedepistați la timp sau, după caz, depistați, dar ignorați. În restul lumii, atacurile sunt fie în zone de conflict, fie evenimente izolate, cum ar fi cazul în Japonia, de exemplu.

Marți, când oamenii de rând, conducătorii, anchetatorii și jurnaliștii își trăgeau sufletul după sfârșitul de săptămână însângerat din Germania, ”leagănul civilizației imigrante musulmane”, s-a trezit și un japonez să... facă istorie! Cel puţin 19 persoane au fost înjunghiate mortal și alte 50 au fost rănite într-un atac de o violență incredibilă, comis marţi dimineaţă, la un centru pentru persoane cu dizabilităţi din oraşul japonez Sagamihara, situat în apropiere de capitala Tokyo. Poliția japoneză cercetează motivele acestui atac, însă nu s-a descoperit nicio legătură între autorul său și extremismul islamic, a declarat Yoshihide Suga, șeful cabinetului premierului japonez, citat de Reuters. Autorul acestui masacru, un tânăr în vârstă de 26 de ani, fusese internat într-un spital după ce trimisese o scrisoare către autorități, în care își exprima disponibilitatea de a ucide persoane cu dizabilități, în cazul în care Guvernul ar aproba o astfel de acțiune, a declarat un oficial japonez, sub protecția anonimatului. Tânărul a fost externat din spital pe data de 2 martie, după ce un doctor a constatat că starea acestuia s-a îmbunătăţit, a adăugat oficialul.

Cel mai recent atac grav din Japonia a avut loc în 2008, la Tokyo, când un bărbat a intrat cu un camion în mulțime și a înjunghiat mai multe persoane, incidentul soldându-se cu șapte decese.

Taguri articol


12