Medalii mondiale pentru ping-pong-ul constănțean

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis de masă

Medalii mondiale pentru ping-pong-ul constănțean

Sport 28 Noiembrie 2017 / 19:02 1107 accesări
Cristian Pletea și colegii săi de echipă au scris istorie pentru tenisul de masă românesc

Cristian Pletea și colegii săi de echipă au scris istorie pentru tenisul de masă românesc

Cristian Pletea (Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanța) și Elena Zaharia (CS Farul Constanța) participă în perioada 26 noiembrie - 3 decembrie 2017 la Campionatele Mondiale de tenis de masă pentru juniori și junioare, care se desfășoară în Italia, la Riva del Garda. Din echipa feminină a României mai fac parte Adina Diaconu, Andreea Dragoman și Tania Plăian, iar din cea masculină Dragoș Oprea, Rareș Sipoș și Florin Spelbuș. Antrenori sunt Mădălin Ionașcu, Petre Arnăutu, Alexandru Gheorghe și Marian Filipaș. De remarcat că Elena Zaharia este mezina delegației, la cei doar 13 ani pe care i-a împlinit luna aceasta!

Ambele echipe ale țării noastre au avut comportări excelente până acum, reușind să se califice în semifinalele probelor pe echipe. La junioare, tricolorele au debutat abia în turul al doilea din faza grupelor și au câștigat ambele dispute din Grupa H: 3-2 cu Cehia și 3-1 cu Taipei. Victoriile au fost reușite de Diaconu (4) și Dragoman (2). Zaharia a fost doar rezervă.

În sferturile de finală, România a învins Germania cu 3-1, prin victoriile obținute de Diaconu (2) și Dragoman. Semifinala împotriva echipei Chinei este programată marți seară, de la ora locală 19.00, și va fi transmisă live pe itTV.

Și juniorii au jucat direct în faza a doua, obținând două victorii în Grupa G: 3-2 atât cu Suedia, cât și cu Coreea de Sud. Punctele tricolorilor au fost reușite de Pletea și Sipoș, câte trei fiecare.

Grație succesului istoric din sferturile de finală, 3-2 cu SUA, România și-a asigurat prima medalie obținută de băieți în istoria Campionatelor Mondiale pentru juniori! Pletea, Oprea și Sipoș au reușit câte o victorie fiecare.

Semifinala împotriva echipei Chinei este programată marți seară, de la ora locală 21.00, și va fi transmisă live pe itTV.

Citește și:

Cristian Pletea luptă pentru calificarea la JO de tineret din 201812