MEGA IMAGE din Constanța, ÎNCHIS TEMPORAR! Vezi care!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

MEGA IMAGE din Constanța, ÎNCHIS TEMPORAR! Vezi care!

Social 28 Ianuarie 2019 / 16:33 5181 accesări

Punctul de lucru supermarket MEGA IMAGE din Constanţa, bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, bloc LV16, județul Constanţa, a fost închis temporar, ca urmare a propunerii făcute de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța.

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Regiunea Sud-Est (Galați) a emis Decizia nr.1 din 25 ianuarie 2019, prin care s-a dispus sancțiunea complementară prevăzută de art. 56 aliniatul 1 litera a) din actul normativ OG 21/1992 cu completările şi modificările ulterioare, constând în închiderea temporară a unităţii pe o durată de o lună, respectiv a punctului de lucru supermarket MEGA IMAGE din Constanţa, bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, bloc LV16, județul Constanţa, ca urmare a propunerii făcute de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța prin Procesul Verbal de Constatare nr.883984, din 14 ianuarie 2019. De asemenea, s-a emis și Decizia nr.1 din 18 ianuarie 2019 de încetare a practicilor comerciale incorecte către același operator economic.

REAMINTIM Reamintim că, în urma unor controale riguroase desfășurate la magazine „Mega Image“ din Constanța, comisarii Protecției Consumatorilor au depistat o serie de nereguli, unele extrem de grave, punând în pericol sănătatea consumatorilor. Mai exact, verificările au fost întreprinse în dimineața de 8 ianuarie, când comisari ai Protecției Consumatorilor Constanța au efectuat o acțiune operativă plecând de la observarea reetichetării sucurilor “fresh” de portocale, care erau, de fapt, expirate. ”Au fost lăsate patru invitații, iar abaterile constatate sunt în mare majoritate repetate, raportându-ne la actele încheiate în ultimele șase luni”, a declarat, atunci, comisarul șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța, Horia Constantinescu. De asemenea, au fost descoperite: promoții expirate, traduceri incomplete, informații înșelătoare, lipsa informațiilor, așa cum sunt cerute de actele normative în vigoare, deficiențe majore la raionul de legume-fructe etc. Comisarul șef-adjunct a dat câteva exemple: cafea doar cu aromă; sosuri “de”, dar care conțin doar arome etc. Având în vedere cele de mai sus, CJPC Constanța analizează oportunitatea solicitării către Regională a unei decizii de suspendare a activității pentru o perioadă de la 6 la 12 luni, a anunțat Horia Constantinescu. Este de menționat faptul că, în timpul controlului, s-a încercat “remedierea” unor deficiențe, ajungându-se la lucruri comice, cum ar fi o ciocolată ambalată “pictată manual” (vezi pozele), spunea, atunci, comisarul șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța. Precizăm că patru magazine Mega Image au fost prinse cu nereguli, la Constanța! Toate produsele cu deficiențe, inclusiv de etichetare sau traducere, au fost retrase de la consum; marfa expirată a fost scoasă definitiv de la vânzare.12