Microsoft a depășit Apple și a devenit cea mai valoroasă companie din lume

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Microsoft a depășit Apple și a devenit cea mai valoroasă companie din lume

Tehnologie 11 Ianuarie 2024 / 20:28 829 accesări

Microsoft a ajuns joi la o valoare de piață de aproape 2.800 de miliarde de dolari. Clasamentul s-a schimbat de mai multe ori pe parcursul zilei, dar entuziasmul investitorilor față de inteligența artificială generativă a alimentat o creștere a acțiunilor Microsoft (+1%), care este cel mai mare susținător al OpenAI, producătorul ChatGPT.

În același timp, îngrijorările legate de vânzările mai slabe de iPhone, în special în China, au afectat acțiunile Apple în primele zile ale anului, acestea având un declin de aproape -1% joi. Succesul fulger al ChatGPT a stimulat cererea pentru serviciile cloud ale Microsoft și ale procesoarelor Nvidia (ale cărei acțiuni au crescut cu aproximativ 11% în acest an), necesare pentru a crea astfel de instrumente.

Apple și Microsoft sunt rivali încă din anii ’80. În 2010, valoarea de piață a Apple a depășit în cele din urmă Microsoft, poziție pe care a păstrat-o timp de câțiva ani.

Apple mizează pe faptul că lansarea noului căștilor Vision Pro de luna viitoare o vor ajuta să reajungă în fruntea clasamentului.

Sursa: BizidayŞtiri recomandate

12