Miercuri este ultima zi pentru depunerea situațiilor financiare pentru firme

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Miercuri este ultima zi pentru depunerea situațiilor financiare pentru firme

Economie 27 Mai 2024 / 08:56 595 accesări
Foto: unsplash.com

Foto: unsplash.com

Ultima zi pentru depunerea situațiilor financiare anuale pentru firme este miercuri – 29 mai, termenul fiind anunțat în urmă cu câteva luni de Ministerul Finanțelor.

Termenul prevazut este aplicabil tuturor entitaților, indiferent de sistemul de impozitare aplicabil, conform Legii contabilitații, nefiind instituită o derogare de la acest termen pentru exercițiul financiar al anului 2023.

Conform experților PwC România, amenzile pot ajunge până la 4.500 lei pentru depunerea cu întârziere sau până la 5.000 lei dacă nu sunt deloc depuse.

Trebuie menționat că, împreună cu situațiile financiare, se depun și alte rapoarte, iar amenzile în cazul acestora ajung până la 5.000 lei, iar cele pentru nerespectarea prevederilor referitoare la întocmirea declarației privind asumarea răspunderii pentru întocmirea situațiilor financiare anuale de către administrator (sau a altei persoane cu atribuții similare) sunt de până la 10.000 lei.

Prin urmare, amenzile ce pot fi aplicate în legătură cu situațiile financiare și documentele conexe pot depăși suma de 10.000 lei.Ştiri recomandate

12