Mierea cu scorţişoară.Lista bolilor pe care le tratează

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Mierea cu scorţişoară.Lista bolilor pe care le tratează

Lifestyle 25 Octombrie 2018 / 09:32 1801 accesări

Medicina tradițională chinezească folosește combinația de miere cu scorțișoară de mii de ani, dar se poate prepara și în casă, întrucât mierea este unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume și scorțișoara este una dintre cele mai cunoscute și larg răspândite condimente.

Uleiul esențial din scorțișoară și enzimele din miere, care produc peroxid de hidrogen, sunt două dintre cele mai puternice substanțe anti-microbiene și în această combinație previn dezvoltarea fungilor și a bacteriilor, potrivit feminis.ro.

Ce poți vindeca cu miere și scorțișoară

Răceala – Pentru a trata tusea cronică, răceala comună și congestia nazală trebuie să iei timp de 3 zile 1 lingură miere cu 1/4 linguriță scorțișoară.

Gripa – Mierea conține ingrediente naturale eficiente în distrugerea virusurilor și prevenirea răspândirii gripei.

Colesterolul – Adaugă 2 linguri de miere și 2 lingurițe de scorțișoară într-o cană de ceai pentru a scădea cu 10% valorile colesterolul în numai două ore.

Artrita – Pentru a ușura simptomele artritei trebuie să bei de două ori pe zi, dimineața și seara, un pahar cu apă caldă, în care ai dizolvat 2 linguri miere și 1 linguriță scorțișoară.

Întărește sistemul imunitar – Consumul regulat de miere cu scorțișoară îți va îmbunătăți sistemul imunitar și va preveni răspândirea virusurilor și a bacteriilor.

Dureri de stomac – Ar trebui să consumi frecvent această combinație, pentru a putea scăpa de durerile de stomac produse de ulcer.

Acnee – Amestecă scorțișoară cu miere și prepară o pastă pe care să o aplici pe zonele cu acnee înainte de culcare și pe care s-o clătești dimineața.

Infecții ale vezicii urinare – Pentru a omorî toți microbii din vezica urinară este de ajuns să amesteci două linguri de scorțișoară într-una de miere, apoi să le dizolvi într-un pahar cu apă caldă.

Cancer – Cercetătorii au descoperit de curând că această combinație poate trata cancerul de stomac. Trebuie consumată o dată pe zi, timp de trei luni de zile, o mixtură dintr-o lingură de miere și una de scorțișoară.

Afecțiuni ale inimii – Prepară o pastă din scorțișoară și miere, pe care să o mănânci în fiecare dimineață, întinsă pe o felie de pâine, ceea ce îți va scădea nivelul de colesterol și va preveni atacurile de cord.

Căderea părului – În cazul căderii părului, este recomandat un amestec dintr-o lingură de scorțișoară cu una de ulei de măsline și una de miere, aplicat pe păr și lăsat să acționeze 15 minute, apoi îndepărtat cu apă din abundență.

Pe lângă aceste probleme, dacă fierbi miere și scorțișoară în apă, pentru a bea câte un pahar dimineața, pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de micul dejun, vei slăbi mai repede și frumos.12