Mii de poliţişti la frontiere, pe litoral şi în Delta Dunării! Ce se întâmplă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Mii de poliţişti la frontiere, pe litoral şi în Delta Dunării! Ce se întâmplă

Eveniment 03 Iulie 2018 / 15:00 801 accesări

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) a suplimentat personalul de control şi a stabilit măsuri de optimizare a utilizării infrastructurii adiacente, pentru evitarea aglomerării şi congestionării căilor rutiere în punctele de trecere a frontierei, pe perioada vacanţei de vară, informează un comunicat de presă, transmis marţi presei. Potrivit sursei citate, atât creşterea numărului de turişti români şi străini în zona litoralului Mării Negre, a Deltei Dunării şi în staţiunile montane, cât şi a cetăţenilor români care aleg să-şi petreacă vacanţa în afara graniţelor ţării, determină adaptarea misiunilor Poliţiei de Frontieră pentru fluidizarea traficului în punctele de trecere a frontierei şi asigurarea unui climat de siguranţă şi ordine publică în zona de competenţă.

Măsuri specifice au fost stabilite pentru siguranţa cetăţenilor care-şi petrec vacanţa pe litoralul Mării Negre şi în Delta Dunării. „În Delta Dunării şi la Marea Neagră, Garda de Coastă, acţionează permanent pentru supravegherea şi controlul frontierei maritime şi fluviale, dar şi pentru combaterea migraţiei ilegale, contrabandei, exploatării ilegale a resurselor minerale şi biologice şi poluării deliberate a mediului acvatic. În acelaşi timp, se acordă atenţie deosebită controlului navelor şi al ambarcaţiunilor, căutării şi salvării vieţilor omeneşti pe mare (misiuni de tip "search and rescue"), protecţiei obiectivelor aflate în zona de competenţă, respectării normelor privind ordinea şi siguranţa navigaţiei în zona de competenţă etc", se arată în comunicatul IGPF.

Autorităţile, recomandă, de asemenea, ca turiştii de pe litoral să nu se aventureze la distanţă mare de ţărm şi să nu utilizeze ambarcaţii neadecvate pentru navigaţie, în special când vremea este nefavorabilă, în situaţii de urgenţă pe mare, urmând să apeleze numărul de urgenţă "112".

Prin planul de măsuri anunţat de IGPF pentru acest sezon estival, s-a decis asigurarea unui dispozitiv comun de acţiune în evenimentele de căutare şi salvare pe mare, în baza colaborării între Garda de Coastă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa, dar şi optimizarea relaţiilor de conlucrare şi colaborare cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, precum şi cu administraţia publică locală, pentru rezolvarea, în comun, a problemelor turiştilor şi ale localnicilor.

În această perioadă, peste 4.000 poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.12