Mii de protestatari au ieșit în stradă la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Mii de protestatari au ieșit în stradă la Constanța

Eveniment 04 Noiembrie 2015 / 22:37 4637 accesări

UPDATE 23.10

Manifestanţii s-au oprit şi în faţa restaurantului Beirut

Numărul constănţenilor care au mărşăluit, miercuri seară, pe principalele artere din municipiu, a depăşit patru mii, manifestanţii oprindu-se în fața restaurantului Beirut, unde anul trecut trei tinere și-au pierdut viața într-un incendiu, acţiunea desfăşurându-se fără incidente. Manifestanții au păstrat un moment de reculegere, unii dintre ei amintindu-și că au fost prezenți la un concert rock ținut într-un club de lângă restaurantul Beirut, club care a ars odată cu acesta, toți participanții la acel concert gândindu-se că au fost binecuvântați scăpând dintr-un incendiu de proporții, șansă pe care cei de la club Colectiv din capitală nu au avut-o.

Celor câteva sute de protestatari care au plecat din fața Prefecturii într-un marș pe principalele artere din municipiul Constanţa li s-au alăturat alte persoane, astfel că numărul manifestanților a depășit patru de mii.

Oamenii s-au oprit în fața restaurantului Beirut, apoi au trecut prin fața Spitalului Județean, au ajuns la un mall din oraș, apoi s-au îndreptat către Casa de Cultură din Constanța, după care au revenit pe un alt traseu în fața Prefecturii, unde îi așteptau alți manifestanți.

Oamenii au strigat “Colectiv, Colectiv”, “Ieșiți din casă dacă vă pasă”, “Nu stați la balcoane că muriți de foame”, “Veniți cu noi”, “Astăzi e momentul, jos cu Parlamentul”.

Protestatarii au fost însoțiți de echipaje de Poliție și jandarmi, iar marșul s-a desfășurat fără incidente.

Solidari cu manifestațiile din capitală

Și în București, oamenii sunt în Piața Universității de câteva ore, în număr mai mare decât la protestul de marți seară, urmat de depunerea mandatului de premierul Victor Ponta și demisia primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

O parte dintre protestatari au fost la Parlament, după care s-au alăturat din nou mulțimii din Piața Universității.

În alte orașe ale țării, de asemenea, foarte mulți protestatari au participat la marșul împotriva clasei politice, scandând că vor o schimbare.

UPDATE 22.37:

Centrul Constanței este blocat de peste 4000 de manifestanți, număr record pentru municipiul nostru, fiind pentru prima dată când atât de mulți constănțeni au ieșit în stradă pentru a protesta.

Centrul Constanței este blocat de peste 4000 de manifestanți, număr record pentru municipiul nostru, fiind pentru prima dată când atât de mulți constănțeni au ieșit în stradă pentru a protesta.

După ce au mărșăluit pe b-dul Tomis, miile de oameni s-au întors în fața Prefecturii, acolo unde continuă să strige împotriva întregii clase politice și cer demisiile tuturor parlamentarilor. La fața locului sunt prezente mai multe echipaje ale Jandarmeriei, Poliției Locale și Poliției Rutiere.

UPDATE 20.54:

Numărul protestatarlor care mărșăluiesc pe străzile Constanței a ajuns la aproximativ 4000.

UPDATE 20.30:

Grupul de protestatari se îndreaptă spre bulevardul Tomis, spre zona Dacia. Din zona City Park Mall, protestatarii au luat-o pe Soveja, după care s-au întors pe b-dul Tomis spre zona Dacia. Circulația autovehiculelor pe b-dul Tomis, pe sensul de mers spre Tomis Nord, este îngreunată pe porțiunea cuprinsă între zona Dacia și intersecția cu strada Soveja.

UPDATE 19.56:

După o oră de la începutul protestului, s-au adunat în jur de 2000 de oameni, care se deplasează spre cartierul Tomis Nord. Polițiștii de la Rutieră supraveghează circulația în fiecare intersecție.

La ora 19,00, constănțenii au ieși în stradă

Pentru a doua seară la rând, sute de protestatari s-au în fața Prefecturii Constanța și scandează mesaje anticorupție și lozinci antiguvernamentale. De asemenea, oamenii strigă împotriva tuturor partidelor și vor ca ”România să fie liberă”. Protestatarii spun că din cauza corupției, au murit oameni nevinovați la Club Colectiv din București și la restaurant Beirut din Constanța. După câteva minute petrecute în fața Prefecturii, demonstranții au plecat în marș spre Zona Dacia. Manifestări similare au loc și în marile orașe, cei mai mulți protestatari fiind în Capitală, unde peste 9.000 de oameni s-au adunat în Piața Universității. Protestatarii scandează "Peste tot corupție, nicăieri Justiție", "Toate partidele, aceeași mizerie", "Vrem schimbare, nu catedrale", "Corupția ucide" și "Jos sistemul mafiot", cerând totodată alegeri anticipate. Pe pancarte au scrise mesaje precum: "Nu vrem PNL, nu vrem PSD, nu vrem USL, nu pentru asta s-a ieșit ieri în stradă. Plecați toți", "Iohannis, atenție. Ai o singură șansă. Fără securiști, fără mafioți", "DNA, nu răspunzi decât în fața românilor, iar românii spun: Rade-i pe toți", "Dacă vă schimbați între voi, generația noastră vă duce la gunoi", "Nou partid, nou început", "Bunicii la război, părinții la revoluție, noi căutam o altă soluție".12