Militarii venezueleni fac victime la frontiera cu Brazilia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ciocniri violente

Militarii venezueleni fac victime la frontiera cu Brazilia

Externe 24 Februarie 2019 / 15:37 523 accesări

Două persoane au fost ucise, iar alte 18 rănite în ciocniri între militari şi locuitori ai localităţii Santa Elena de Uairen, în sud-estul Venezuelei, în apropiere de frontiera cu Brazilia, a anunţat sâmbătă un medic, potrivit The Associated Press. O femeie a declarat anterior pentru AP că fratele său a murit după ce a fost rănit în confruntări cu membri ai forţelor armate venezuelene. Însă medicul citat a declarat pentru AP că fratele femeii era în viaţă. Medicul a precizat că cei doi morţi nu au fost identificaţi. Aceste ciocniri ar fi avut loc în timp ce opoziţia venezueleană încerca să pună în aplicare un plan în vederea introducerii unor ajutoare umanitare în această ţară din America Latină, în pofida interdicţiilor impuse de preşedintele Nicolas Maduro.

KAMALA HARRIS SE OPUNE UNEI INTERVENŢII MILITARE

Pe de altă parte, senatoarea democrată Kamala Harris, candidată la învestitură în vederea alegerilor prezidenţiale din 2020, nu este de acord cu o "acţiune militară, în acest stadiu", care să asigure o intrare a ajutoarelor umanitare în Venezuela. Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a blocat aceste ajutoare la frontieră şi a respins îndemnuri de a pleca şi de a-l lăsa pe opozantul Juan Guaido să preia puterea. Harris a îndemnat sâmbătă, într-o vizită în statul american Iowa, ca poziţia lui Maduro să fie luată "foarte în serios". Ea a făcut aceste declaraţii cu puţin înainte ca Maduro să întrerupă relaţiile diplomatice cu Columbia. Preşedintele american Donald Trump pledează în favoarea unei "tranziţii paşnice a puterii", însă a subliniat că toate opţiunile sunt pe masă. "Dumnezeu să binecuvânteze poporul Venezuelei", a scris el sâmbătă pe Twitter.

Alţi doi senatori democraţi care au intrat în cursa la fotoliul de la Casa Albă - Bernie Sanders din Vermont şi Kirsten Gillibrand din New York - şi-au exprimat de asemenea opoziţia faţă de o recurgere la forţa militară americană în Venezuela.

Taguri articol


12