Ministerul Educaţiei: Rata de promovare la Limba maternă a simulării de Bacalaureat fost de 84,08%

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministerul Educaţiei: Rata de promovare la Limba maternă a simulării de Bacalaureat fost de 84,08%

Educație 15 Martie 2024 / 19:30 695 accesări

60,13% dintre elevii din clasele terminale de liceu care au participat la simularea examenului de Bacalaureat au luat note egale sau mai mari de 5 la Limba şi literatura română, 64,12% la proba obligatorie a profilului şi 64,75% la proba la alegere a profilului, a informat vineri Ministerul Educaţiei, printr-un comunicat de presă.

Rata de promovare la Limba maternă a fost de 84,08%.

Simularea Bacalaureatului a fost susţinută în perioada 4 - 7 martie, la nivel naţional, de elevii claselor a XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă.

Potrivit comunicatului citat, au fost implicaţi în procesul de evaluare 13.897 de profesori. În cadrul celor peste 1.320 de centre de examen (licee), scanarea şi încărcarea lucrărilor pe platforma informatică au fost asigurate de peste 10.000 profesori asistenţi.

"Rezultatele înregistrate la probele scrise ale simulării examenului naţional de bacalaureat 2024 au fost transmise către Inspectoratele Şcolare Judeţene/al Municipiului Bucureşti. La momentul transmiterii prezentei informări, rezultatele se transmit de la nivelul inspectoratelor şcolare către fiecare unitate de învăţământ sub forma cataloagelor cu notele finale. Borderourile asociate fiecărei evaluări, corespunzătoare celor 33 de tipuri de subiecte, vor fi trimise de către Ministerul Educaţiei inspectoratelor şcolare judeţene/Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti până cel târziu marţi, 19 martie 2024, urmând a fi transmise de către inspectorate către fiecare unitate de învăţământ cel târziu până pe 20 martie 2024", a mai informat Ministerul Educaţiei.

Ministerul menţionează că face demersuri pentru dezvoltarea Platformei de evaluare digitalizată, astfel încât, începând de anul şcolar viitor, rezultatele probelor scrise ale simulărilor să fie comunicate anonimizat, prin afişare pe platformă, similar examenelor naţionale.

Lucrările scrise ale elevilor care au susţinut simularea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat se află în unităţile de învăţământ în care elevii au susţinut probele.

Profesorii care predau disciplinele la care s-au susţinut probele simulării au acces la lucrările elevilor din clasele la care predau, precum şi, începând cu 20 martie, la borderourile de evaluare corespunzătoare, se mai arată în comunicat.Ştiri recomandate

12