Ministerul Sănătății! COMANDAMENT format din 48 de inspectori sanitari!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Verificări în stațiunile de pe litoral și Delta Dunării

Ministerul Sănătății! COMANDAMENT format din 48 de inspectori sanitari!

Sănătate 02 Iulie 2018 / 16:40 763 accesări

Până în 31 august 2018, inspectorii sanitari vor desfășura o acțiune de control în stațiunile de pe litoralul românesc și perimetrul Deltei Dunării.

Timp de 2 luni, echipele de control vor verifica respectarea normelor de igienă şi sănătate publică în taberele şcolare şi studenţeşti. De asemenea, vor controla respectarea normelor privind apele de îmbăiere naturale, ştranduri, piscine, modul de organizare a posturilor de prim ajutor, precum și respectarea prevederilor normelor de igienă în unităţile de cazare (hoteluri, moteluri, pensiuni), în special în cele care organizează activităţi similare taberelor şcolare. Conform competențelor, echipele de control vor verifica și respectarea legislaţiei în vigoare aplicabilă unităţilor de alimentaţie publică şi colectivă.

“Am înființat un comandament de control format din 48 de inspectori sanitari, majoritatea detașată din țară. Scopul acestor acțiuni este de a supraveghea modul în care sunt respectate normele de sănătate publică în unitățile de pe litoral, astfel încât turiștii să-și poată petrece vacanțele în condiții de siguranță, fără riscuri de îmbolnăvire. În cazul în care vor fi constatate deficienţe, se vor aplica măsuri conform legislaţiei în vigoare”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

În staţiunile de pe litoralul românesc functionează 450 de unităţi de cazare, 600 de unităţi de alimentaţie publică, 4 tabere școlare, iar în perimetrul Deltei Dunării au fost catagrafiate 220 de unităţi de cazare, 160 de unităţi de alimentaţie publică și 4 tabere școlare.12