Ministrul de Interne al Austriei: nu pot să vă ofer astăzi o dată pentru aderarea României la Spaţiul Schengen

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul de Interne al Austriei: nu pot să vă ofer astăzi o dată pentru aderarea României la Spaţiul Schengen

Politică 26 Aprilie 2023 / 14:05 2576 accesări
Foto: Ministerul Afacerilor Interne

Foto: Ministerul Afacerilor Interne

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat miercuri că la întâlnirea cu ministrul Federal de Interne al Austriei, Gerhard Kraner, va fi discutat şi subiectul deblocării procesului de aderare a României la Spaţiul Schengen, subliniind că vizita omologului austriac "dezgheaţă" relaţiile bilaterale dintre România şi Austria, relaţii care s-au răcit la finalul anului trecut.

Ministrul Federal de Interne al Austriei, Gerhard Kraner,a declarat că nu poate să ofere o dată privind aderarea României la Spaţiul Schengen.

"Permiteţi să vă repet mesajul pe care l-am transmis de ce nu am putut să votez pe 8 decembrie pentru aderarea României la Spaţiul Schengen. În primul rând, pentru că avem un sistem care nu funcţionează. Dacă există controale pe care le efectuaţi dumneavoastră la frontierele externe ale României, există controale şi între Germania şi Austria. Asta înseamnă că şi cetăţenii austrieci care se duc în Germania sunt controlaţi. Franţa face la fel cu Germania. Şi aş putea să vă mai dau câteva exemple. Sistemul nu funcţionează şi interesul nostru bilateral este să vedem ca acest sistem să înceapă să funcţioneze cu frontiere externe funcţionale. De aceea, suntem parteneri apropiaţi care lucrează împreună pentru atingerea acestor obiective. Primii paşi i-am reuşit, dar mai avem mult de lucru împreună", a spus Kraner.

Întrebat de jurnalişti când va vota Austria pentru aderarea României la Spaţiul Schengen, oficialul austriac a afirmat că nu poate oferi o dată în acest sens.

"Vă spun foarte deschis: din partea mea, nu pot să vă ofer astăzi o dată. În primul rând, vreau să obţinem rezultate, pentru ca UE să fie protejată în zona frontierelor externe", a precizat Gerhard Kraner.Ştiri recomandate

12