Ministrul de Interne: Nu am renunţat la căutări în cazul lui Ghiță

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul de Interne: Nu am renunţat la căutări în cazul lui Ghiță

Eveniment 02 Aprilie 2017 / 13:58 590 accesări

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat că instituţia pe care o conduce continuă căutarea fostului deputat Sebastian Ghiţă, în ceea ce priveşte posibilitatea părăsirii teritoriului ţării ministrul precizând că nu are atribuţii în a solicita astfel de date. "Nu am renunţat la demersurile pentru căutarea şi localizarea lui Sebastian Ghiţă. Vom aloca resurse pentru găsirea lui", a declarat ministrul Afacerilor Interne. Întrebată dacă poliţiştii au confirmări privind părăsirea ţării de către fostul deputat, Dan a spus că "nu este atributul ministrului de Interne să ceară astfel de date".

Sebastian Ghiță ar fi fost pierdut, în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016, de polițiștii care îl filau pe DN1, în timp ce se îndrepta către casă de la un eveniment al SRI. Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, poliţiştii care îl supravegheau ar fi spus că acesta conducea cu peste 200 km/h şi că un alt autoturism i-ar fi blocat pe poliţişti. Ulterior, maşina în care se afla Sebastian Ghiţă a fost găsită la locuinţa sa, astfel că cei care efectuau filajul ar fi crezut că doarme. Pe de altă parte, surse apropiate anchetei spun că nu se punea problema urmăririi în trafic de organele de cercetare penală, fiind solicitate interceptarea acestuia și monitorizarea în puncte fixe. Mai mult, ultimul loc în care a fost văzut Sebastian Ghiță a fost evenimentul SRI.

Pe numele lui Sebastian Ghiță a fost emis un mandat de arestare în lipsă, după ce a încălcat măsura controlului judiciar, fiind dat în urmărire naţională şi internaţională. După dispariţie, procurorii au deschis un nou dosar în care fostul deputat este cercetat pentru intervenția pentru atribuirea unor contracte IT cu statul, fiind emis un mandat de arestare în lipsă şi în această cauză. În spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora Ghiţă ar fi fost localizat în Serbia, însă acestea au fost infirmate de procurori.12