Ministrul Educaţiei: Crește numărul studenților străini care vor să studieze în România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul Educaţiei: Crește numărul studenților străini care vor să studieze în România

Educație 19 Martie 2024 / 16:09 613 accesări
Foto: facebook, Ligia Deca

Foto: facebook, Ligia Deca

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a precizat pe contul de facebook, că numărul studenţilor străini care vor să studieze în ţara noastră este în creştere, pe platforma "Study in Romania" fiind create aproape 140.000 de conturi în vederea depunerii candidaturilor pentru burse oferite de statul român pentru programe de licenţă, master şi doctorat.

Pe platforma StudyinRomania au fost create aproape 140.000 de conturi în vederea depunerii candidaturilor pentru burse oferite de statul român pentru programe de licență, master și doctorat. Mă bucur nu doar de numărul mare al studenților străini care vor să studieze în țara noastră, ci și creșterea numărului țărilor din care provin candidații - 160 de țări față de 146 anul trecut.

Statul român oferă 500 de burse pentru studenți români din afara spațiului Uniunii Europene. Candidații interesați au putut aplica pentru toate domeniile de studiu, exceptând domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, a declarat ministrul.

În scopul promovării limbii și culturii române, cu excepția bursierilor de la doctorat, beneficiarii burselor acordate de statul român pentru studiile de licență și master vor studia doar în limba română, a mai adăugat Ligia Deca.Ştiri recomandate

12