Ministrul Finanțelor: Limita maximă de creștere a pensiilor este de 14 la sută

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul Finanțelor: Limita maximă de creștere a pensiilor este de 14 la sută

Social 15 Septembrie 2023 / 08:32 797 accesări
Foto: facebook, Marcel Boloș

Foto: facebook, Marcel Boloș

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a vorbit la Tema Zilei, de pe TVR Info despre discuțiile pe marginea creșterii pensiilor și despre impactul bugetar.

Acel 14% care l-am menționat ca impact bugetar are două componente de cheltuială mari. O componentă de cheltuială cu pensiile și o componentă de cheltuială cu asistența socială. Aici coaliția de guvernare va decide care va fi procentul de creștere a pensiilor.

În limita acestui impact bugetar pe care l-am menționat, limita maximă de creștere este de 14%. Coalița trebuie să decidă cum va duce acești bani spre pensii și spre asistență socială și aici vom vedea care va fi decizia finală de creștere a pensiilor, a menționat ministrul.

Nu am discutat cu dnul prim ministru și nu aș vrea să spun un lucru greșit, dar cu siguranță dumnealui, probabil limita maximă de 30% a avut-o în vedere pentru oamenii cu pensii mici și cu inechitățile acelea sociale, unde sunt aproape 1600 000 de pensionari. Ceea ce ar fi un prilej de bucurie pentru dumnealor. Și, sigur, procentul minim mă gândesc că dumnealui i-a avut în vedere pe cei care au pensiile mari, a mai adăugatMarcel Boloș.Ştiri recomandate

12