Ministrul german al Apărării: Pregătiți-vă pentru un conflict cu Rusia care va dura zeci de ani

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul german al Apărării: Pregătiți-vă pentru un conflict cu Rusia care va dura zeci de ani

Externe 17 Februarie 2024 / 20:47 787 accesări

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a avertizat sâmbătă, într-un discurs susţinut la Conferinţa de Securitate de la Munchen, că ţările europene şi NATO trebuie să se pregătească pentru un conflict de zeci de ani cu Rusia, relatează dpa, preluat de Agerpres.

Eforturile de a include Rusia într-o arhitectură de securitate europeană mai largă după Războiul Rece a eşuat, a declarat Boris Pistorius în faţa participanţilor la Conferinţa de la Munchen.

„Toate aceste încercări au venit în contradicţie cu strategia Kremlinului de a-şi reinstala dominaţia în Europa Centrală şi de Est”, a afirmat el.

Aliaţii occidentali vor sprijini cu fermitate Ucraina „indiferent cât timp (preşedintele rus Vladimir) Putin va continua acest război ilegal şi fără sens împotriva unei naţiuni suverane şi iubitoare de libertate”, a declarat Pistorius.

Dar asta înseamnă şi că „va trebui să trăim cu linii de demarcaţie în Europa pentru decenii de acum încolo”, a afirmat ministrul german al Apărării. „Europa liberă şi democratică pe de o parte, Rusia belicoasă şi autoritară, pe de altă parte”, a adăugat el.

Cheia conflictului, a spus Pistorius, este restabilirea puterii militare a NATO în Europa pentru a contracara ameninţarea rusă.Ştiri recomandate

12