Ministrul Justiției din SUA condamnă „intoleranța rasială și ura“ de la Charlottesville

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul Justiției din SUA condamnă „intoleranța rasială și ura“ de la Charlottesville

Externe 13 August 2017 / 10:24 652 accesări

Ministrul justiției american, Jeff Sessions, a condamnat sâmbătă 'intoleranța rasială și ura', după violențele de la Charlottesville, statul Virginia, unde în ultimele zile acțiunile militanților de extremă-dreapta și ale contramanifestanților au degenerat în violențe, transmit Reuters și France Presse.

Violențele de la Charlottesville, unde o participantă la proteste a murit lovită de o mașină, 'aduc atingere esenței dreptului și a justiției americane', a subliniat Jeff Sessions într-un comunicat. ''Atunci când astfel de acțiuni sunt cauzate de intoleranță rasială și ură, ele încalcă valorile noastre fundamentale și nu pot fi tolerate'', a adăugat oficialul american.

O femeie în vârstă de 32 de ani a murit și alte 19 persoane au fost rănite, sâmbătă, de un automobil intrat în viteză într-un grup de participanți la o contramanifestație împotriva militanților naționaliști albi la Charlottesville. Șoferul a fost plasat în arest și poliția tratează acest caz ca 'omucidere', a declarat șeful poliției din Charlottesville, Al Thomas. În paralel, Biroul Federal de Investigații a deschis o anchetă în acest caz. Potrivit CNN, suspectul se numește James Alex Fields, are 20 de ani și este originar din statul Ohio.

Grupuri de naționaliști albi protestează la Charlottesville împotriva unei decizii a primăriei de a înlătura statuia generalului Robert Lee, care a condus forțele armate sudiste în Războiul Civil din SUA.12