Ministrul Justiţiei: Peste 6.000 de dosare având ca obiect traficul de droguri au fost demarate anul acesta

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul Justiţiei: Peste 6.000 de dosare având ca obiect traficul de droguri au fost demarate anul acesta

Justiție 23 August 2023 / 18:08 1585 accesări
Foto: facebook, Alina Gorghiu

Foto: facebook, Alina Gorghiu

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a afirmat astăzi că numai în acest an au fost demarate cercetări în peste 6.000 de dosare penale având ca obiect traficul de droguri.

"Chiar în aceste zile ne confruntăm în România cu o temă extrem de sensibilă: consumul şi traficul de droguri. Din păcate, în ultimul timp, fenomenul drogurilor şi-a amplificat caracterul global, combaterea acestuia impunând colaborarea tuturor statelor. De aceea, Strategia naţională a României în domeniul drogurilor pentru perioada 2022 - 2026 prevede faptul că este necesară interconectarea dimensiunii interne şi externe a politicii României în materie de droguri. Pentru noi, este o provocare importantă combaterea traficului şi a consumului de droguri şi, în primul rând, destructurarea reţelelor de criminalitate organizată care acţionează în acest domeniu", a declarat Gorghiu, într-o conferinţă de presă.

Ea a susţinut că la nivelul sistemului de justiţie există "toată determinarea" de a acţiona "cu zero toleranţă" împotriva traficului de droguri.

"Numai anul acesta, au demarat cercetările în peste 6.000 de dosare având ca obiect traficul de droguri. Şi vom continua tot aşa", a transmis ministrul Justiţiei.Ştiri recomandate

12