Ministrul Sănătăţii a afirmat că nu se vor pierde niciun fel de fonduri din finanţarea PNRR pentru spitale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul Sănătăţii a afirmat că nu se vor pierde niciun fel de fonduri din finanţarea PNRR pentru spitale

Social 10 Aprilie 2024 / 15:36 690 accesări
Foto: gov.ro

Foto: gov.ro

Ministerul Sănătăţii va face „în aşa fel” încât să nu se piardă niciun fel de fonduri din finanţarea PNRR pentru spitale, a declarat miercuri ministrul Alexandru Rafila.

„Fiecare autoritate publică care a contractat fie un credit sau fonduri nerambursabile, cum este cazul PNRR, are nişte responsabilităţi. (…) Am fost în unele locaţii în ţară unde nu s-a întâmplat nimic.

În mod evident aceste fonduri nu vor fi pierdute, ci vor fi realocate în alte locuri unde lucrurile se desfăşoară aşa cum trebuie. Există şi proiecte în aşteptare care pot să le înlocuiască pe cele care deja se desfăşoară sau există anumite sume care se pot aloca către alte unităţi unde se face o reevaluare a costurilor, pentru că trăim într-o perioadă destul de ciudată din punctul aceste de vedere, pentru că de multe ori studii de fezabilitate care au indicat anumite costuri acum doi-trei ani nu mai sunt actuale şi trebuie fonduri suplimentare.

Încercăm să facem în aşa fel încât să nu piardă fonduri şi vă asigurăm că din punctul nostru de vedere nu se vor pierde niciun fel de fonduri din finanţarea PNRR”, a spus ministrul.Ştiri recomandate

12