Ministrul Sănătății a cerut spitalelor să scoată posturile de medici şi asistenţi la concurs

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul Sănătății a cerut spitalelor să scoată posturile de medici şi asistenţi la concurs

Social 14 Mai 2023 / 18:12 1025 accesări

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a făcut un apel, duminică, la spitale să scoată la concurs posturile de medici şi de asistenţi medicali de care au nevoie, menţionând că atunci va putea propune un memorandum în Guvern pentru aprobarea acestora, chiar dacă există în vigoare ordonanţa care limitează angajările în sistemul bugetar.

"Am făcut un apel la toate spitalele de România să scoată posturile la concurs. Acum, sigur că ne găsim într-o perioadă în care există o ordonanţă care limitează angajările în toate sectoarele, nu numai în sectorul sanitar şi au fost diverse, mă rog, discuţii dacă Sănătatea şi Învăţământul sunt sau nu incluse în această ordonanţă.

Eu o să fac din nou acest apel la spitale să solicite posturile de medici, de asistenţi medicali de care au nevoie şi să le scoată la concurs şi vă promit că voi face un memorandum în Guvern ca să se aprobe scoaterea la concurs a acestor posturi, chiar dacă există în vigoare această ordonanţă", a afirmat Rafila,întrebat în legătură cu faptul că medicii rezidenţi se plâng că spitalele nu scot posturi la concurs.


El a precizat că, în prezent, sunt peste 1.000 de tineri medici care au susţinut săptămâna trecută, la nivel naţional, examenul de specialitate şi care nu au posturi.

"Sunt convins că Guvernul va aproba un astfel de memorandum care să permită ocuparea posturilor libere de către medicii care nu au în momentul de faţă un angajament. Această mie de specialişti care tocmai a susţinut examenul este, probabil, cel mai bun exemplu. Trebuie să-i angajăm aici, în ţară, avem nevoie de ei, nu trebuie să încurajăm în niciun fel emigraţia personalului medical calificat", a adăugat Rafila.


Ministrul a explicat că, pentru a transmite memorandumul în acest sens Guvernului, spitalele trebuie să scoată posturile la concurs.Ştiri recomandate

12