Ministrul Sănătății anunță controale în centrele de vaccinare: 30% din vaccinări sunt în afara platformei de programare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul Sănătății anunță controale în centrele de vaccinare: 30% din vaccinări sunt în afara platformei de programare

Sănătate 27 Ianuarie 2021 / 17:15 898 accesări
Foto: Ministerul Sănătății

Foto: Ministerul Sănătății

„E jenant să avem centre separate pentru anumite instituții. Premierul împărtășește această opinie. Trebuie să îi protejăm pe cei vulnerabili, restul, cu tot dragul, ar trebui să mai aștepte un pic”, a subliniat Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu a spus că este o vulnerabilitate faptul că 30% din vaccinări au fost făcute în afara programărilor din platforma pentru programări.

Principalele declarații ale Ministrului Sănătății:

  • Unii au sărit peste rând. În momentul acesta avem mai puține doze de vaccin decât avem nevoie și este esențial ca autoritățile să nu rămână pasive la inechități.
  • 30% din vaccinări sunt în afara platformei de vaccinare. Sunt oameni care merg în centre care nu sunt bine informatizate, lucrurile sunt încă notate pe hârtie. Faptul că oamenii nu se programează în platformă și merg direct la centru reprezintă o vulnerabilitate pe care i-am semnalat-o medicului Valeriu Gheorghiță.
  • Avem mai multe centre cu circuit închis (340) decât centre cu circuit deschis (213). Lucrul acesta ne îngrijorează. Nu există hotărâre a Ministerului Sănătății care să fi aprobat așa ceva.
  • Ministerul Sănătății va evalua toate centrele din subordinea sa și vom transmite celorlalte instituții care au centre să facă la fel. Fie le deschidem pentru toată lumea, fie le închidem. O excepție ar fi să păstrăm puține centre pentru rapelurile din spitale. E jenant să avem centre separate pentru anumite instituții.12