Ministrul Sănătăţii: renunţarea la purtarea măştii de protecţie este fezabilă de la 1 august

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul Sănătăţii: renunţarea la purtarea măştii de protecţie este fezabilă de la 1 august

Social, Sănătate 05 Mai 2021 / 23:13 1393 accesări
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, foto - facebook

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, foto - facebook

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, consideră că renunţarea la purtarea măştii de protecţie este fezabilă de la 1 august, dar în spaţii deschise şi neaglomerate.

"Depinde unde renunţăm la mască. Încurajez şi eu renunţarea la mască în anumite condiţii, în afara spaţiilor închise, în locurile care nu sunt aglomerate şi pentru aceste zone termenul de 1 august cred că este unul fezabil", a declarat Mihăilă miercuri seara, la TVR1.

Ea a arătat că a discutat cu premierul Florin Cîţu ca persoanelor care sunt vaccinate să înceapă să le fie permisă mai multă libertate şi să revină cât mai repede la viaţa de dinainte de pandemie, iar de la 1 iunie să se poată sta fără mască în birouri, dacă toţi angajaţii din acel loc sunt vaccinaţi.

"Am avut o discuţie pe această temă cu premierul Cîţu chiar astăzi şi am convenit că pe măsură ce înaintăm cu campania de vaccinare, persoanelor care sunt vaccinate să începem să le permitem mai multă libertate şi să revină cât mai repede la viaţa de dinainte de pandemie. Una dintre aceste idei a fost tocmai această permisiune pentru cei care lucrează în birouri, dacă sunt toţi vaccinaţi dintr-un anumit spaţiu închis, să poată să nu poarte mască. Evident că înainte de a da liber la astfel de prevederi, va trebui să verificăm cu Institutul Naţional de Sănătate Publică şi cu specialiştii pe care îi avem în sănătate publică, dar (...) pare o idee fezabilă", a spus Mihăilă.

Ministrul Sănătăţii şi-a exprimat dorinţa ca, odată cu implicarea medicilor de familie, numărul celor vaccinaţi împotriva noului coronavirus să treacă de 100.000 de persoane pe zi.

În ultimele 24 de oreau fost administrate 94.354 de doze de vaccin împotriva COVID-19, la un număr de 94.354 persoane din care:

- 38.503 persoane vaccinate cu 1 doză;

- 55.851 persoane vaccinate cu 2 doze.12