Ministrul Sănătăţii: Sper ca oamenii să înţeleagă că să-ţi protejezi copilul prin vaccinare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul Sănătăţii: Sper ca oamenii să înţeleagă că să-ţi protejezi copilul prin vaccinare

Sănătate 12 Aprilie 2024 / 21:23 742 accesări
Foto: gov.ro

Foto: gov.ro

Părinţii au responsabilitatea să îşi protejeze copiii prin vaccinări, care constituie cele mai eficiente programe de prevenţie, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

"Acum avem epidemie de rujeolă. Tocmai citeam că în judeţul Arad au fost, în ultima săptămână, 200 de cazuri de rujeolă, mai multe decât toate cazurile de rujeolă pe care le-au avut în ultimii ani cumulativ. De ce? Pentru că sunt foarte mulţi copii nevaccinaţi

Sper ca oamenii să înţeleagă că să-ţi protejezi copilul prin vaccinare, cu vaccinurile obişnuite - dacă vreţi - tradiţionale este un grad de responsabilitate faţă de propriul copil.

Cred că lucrul acesta trebuie să fie foarte clar. Siguranţa medicamentelor, siguranţa vaccinurilor este principala preocupare nu numai a producătorilor, ci şi a agenţiilor de reglementare, deci nu se pune problema că vaccinurile care sunt puse la dispoziţia populaţiei sunt nesigure", a spus ministrul Rafila.

Rafila a mai spuscă un trai sănătos înseamnă şi o viaţă activă din punct de vedere profesional şi social.Ştiri recomandate

12