Ministrul Sănătăţii spune că vom afla diseară dacă avem epidemie de gripă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul Sănătăţii spune că vom afla diseară dacă avem epidemie de gripă

Sănătate 29 Ianuarie 2019 / 16:07 608 accesări
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea

Datele de la Institutul Naţional pentru Sănătate Publică referitoare la gripă se centralizează până diseară şi se va afla dacă este sau nu epidemie, a declarat la Braşov ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Întrebată dacă declară sau nu epidemie de gripă în România, Sorina Pintea a răspuns „nu avem date centralizate, date preliminare centralizate. În cursul acestei seri se vor centraliza, ele se adună şi în acest moment la Institutul Naţional de Sănătate Publică, în această seară vom afla dacă şi această săptămână este sau nu una epidemică. Nu putem declara epidemie regională, vom centraliza datele la nivel naţional şi vom vedea”.

Declaraţiile au fost făcute la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov.

Sorina Pintea este aşteptată să decidă marţi, după publicarea datelor de la Institutul Naţional pentru Sănătate Publică referitoare la gripă, dacă declară sau nu epidemie de gripă în România. Pentru ca ministrul Sănătăţii să declare stare de epidemie, trebuie ca marţi datele să arate un număr de cazuri diagnosticate de gripă care să fie mai mare decât cel estimat.12