Ministrul Sănătății vine la Sanatoriul Techirghiol! Ce se întâmplă?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministrul Sănătății vine la Sanatoriul Techirghiol! Ce se întâmplă?

Sănătate 18 Martie 2019 / 17:30 1607 accesări

În 20 martie 2019, va fi anunțată demararea proiectului de investiții la Secția spital neuro-psiho-motorie copii, din cadrul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol. Proiectul va fi realizat de către Compania Națională de Investiții - care are ca principal obiect de activitate executarea programelor de interes public sau social în domeniul construcţiilor, aprobate de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice -, și va cuprinde reparațiile capitale, clădiri și reconfigurarea funcțiunilor, extindere și dotări cu echipamente a Secției.

În Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol funcționează singura unitate medicală de recuperare balneologică din România destinată copiilor cu dizabilități, unde pacienții beneficiază de virtuțile terapeutice de excepție ale lacului și nămolului de Techirghiol, de climatoterapie, de helioterapie, hidrotermoterapie, împreună cu alte proceduri de kinetoterapie.

REZULTATELE CERCETĂRILOR MEDICALE DE PÂNĂ ACUM SUNT SPECTACULOASE ÎN RECUPERAREA MICILOR PACIENȚI.

Acești copii fac tratamente de lungă durată și pentru acest motiv sunt școlarizați în regim de învățământ public cu recunoașterea perioadelor de instrucție petrecute la noi. Șederea lor în spații comune, personalizarea tratamentelor, dar și urmărirea efectelor acestora solicită un ambient special, reconfortant, dotări speciale. În prezent, numărul de locuri este redus, secția nu funcționează la capacitatea aprobată.

Aceste motive au determinat Ministerul Sănătății să susțină prioritar și în regim de urgență investițiile prin care se vor putea reda în circuit 80 de paturi, care în prezent sunt închise temporar, din totalul de 180, se arată într-un comunicat al sanatoriului.

La finalul investiției, prevăzută a se termina în 2020, vor fi asigurate toate circuitele medicale și spațiile adecvate conform legislației în vigoare, va crește adresabilitatea prin crearea de condiții de masă, cazare și tratament de înaltă calitate, vor fi eficientizate activitățile prin soluții tehnice inovative care vor duce la diminuarea costurilor.

Anul acesta, Techirghiol marchează 120 de ani de balneologie românească, cu o vizibilă recunoaștere națională și internațională, ocupând de mai mulți ani primul loc printre stațiunile de profil din țară.

La conferința de presă ce va fi organizată pentru anunțarea proiectului și-a anunțat prezența ministrul Sănătății, Sorina Pintea.12