Mircea Băsescu, eliberat condiționat. Decizia este definitivă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Mircea Băsescu, eliberat condiționat. Decizia este definitivă
Justiție 11 Septembrie 2017 / 10:10 1956 accesări 4 comentarii

Mircea Băsescu, fratele fostului președinte Traian Băsescu, va fi eliberat condiționat, au decis, luni, magistrații Tribunalului Constanţa.

Decizia este definitivă.

Tribunalul Constanţa a decis luni, 11 septembrie 2017, că Mircea Băsescu, condamnat la patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi aflat la Penitenciarul Poarta Albă, va putea fi eliberat condiţionat. Tribunalul Constanţa a judecat în 4 septembrie contestaţia depusă de procurorii anticorupţie la decizia Judecătoriei Medgidia din 19 iulie prin care Mircea Băsescu poate fi liberat condiţionat. În cadrul procesului, reprezentantul DNA a afirmat că Mircea Băsescu trebuie să rămână în continuare încarcerat deoarece perioada petrecută în detenţie este considerată insuficientă pentru reeducarea sa, precizând că el nu a dat dovezi temeinice de îndreptare. Avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă, a susţinut că acesta îndeplineşte toate criteriile de eliberare condiţionată, spunând că poate fi redat societăţii deoarece nu prezintă niciun risc. La rândul său, Mircea Băsescu a spus în faţa instanţei că are probleme de sănătate, că este nevoit să îşi cumpere medicamentele de care are nevoie şi că alţi condamnaţi cu pedepse mai mari ca a sa au fost puşi deja în libertate, admiţându-li-se cererea de eliberare condiţionată. El a mai spus că nu va fi tentat să săvârşească alte fapte de corupţie după ieşirea din închisoare.

Tribunalul Constanţa a amânat pronunţarea timp de o săptămână, iar luni a fost dată sentinţa în acest dosar, hotărârea urmând să fie definitivă. Mircea Băsescu va putea părăsi penitenciarul în câteva ore de la decizia instanţei, după finalizarea formalităţilor. Mircea Băsescu a avut până în prezent trei cereri de eliberare condiţionată, prima fiind depusă în toamna anului trecut.

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv în iunie 2016, de Curtea de Apel Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel. Instanţa a păstrat, astfel, decizia dată iniţial de Tribunalul Constanţa, în ianuarie 2016.

În acelaşi dosar, Marian Căpăţână a primit trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influenţă. Căpăţână a fost liberat condiţionat la sfârşitul lunii iunie, printr-o decizie a Tribunalului Mehedinţi, după ce, anterior, Judecătoria Drobeta Turnu Severin luase o decizie similară. Mircea Băsescu a executat pedeapsa la Penitenciarul Poarta Albă.

Loading...

4 comentarii

Traian. 10:39:32 / 11 Septembrie 2017
DA MORMANUL ALA CU PARAI...

Unde este ... mâncați aș !!!!???... Să-ți TEPUIESTI FINII..Halal tupeul trebuie sa ai.. Bașca săi bagi la bulău pt că au.. Venit să-și ceară bani înapoi ..Ani grei de pușcărie .. Pt ce?.. Ăsta nu merita sa iasă mai devreme de 15 ani .

marlena 21:23:54 / 11 Septembrie 2017
oferta

Castigi online la domiciliu, usor si convenabil. Oferta limitata pentru cinci mii de persoane extrem de serioase. Castiguri de cel putin patru mii de dolari pe an. Oferim contract de rezolutie globala. Varsta minima 18 ani. Solicitati detalii mai multe la adresa de email: marlena_ci@yahoo.com

Dolph Lundgren 23:02:19 / 11 Septembrie 2017
Un MILION DE CIORI, o singura solutie : ANTONESCU ! ION ANTONESCU !!!

TOTUL este o FACATURA ORDINARA !!! CLANUL EVREIESC BASESCU a fost propulsat 10 ani in fruntea romaniei cu COMPLICITATEA CLANURILOR TIGANESTI care au CAPUSAT, JEFUIT si DISTRUS romania dupa LOVITURA DE STAT JIDANEASCA din 1989 !!! INSCENAREA cu asa-zisa TEPUIRE a CLANULUI BERCEA este o FACATUIRA JALNICA si de prost gust pentru MANIPULAREA opiniei publice romanesti !!! TOATA ROMANIA stie ca TIGANII ti-ar lua piuitul si pentru 1.000 de euro , darmite pentru 600.000 de euro !!! Dac-ar fi fost adevarat n-ar mai fi ramas picior de urmas al CLANULUI BASESCU pe pamant !!! I-ar fi LICHIDAT TIGANII pe TOTI, dar totul nu este deact o INSCENARE GROTEASCA menita sa ascunda apartenenenta si inrudirea EVREILOR BASISTI cu CLANURILE TIGANESTI din romania !!!

Dop Lungren.. 07:13:29 / 12 Septembrie 2017
Ești idiot rău ..

Cat poți fi de idiot de BASIST împuțit sa afirmi că totul a FOST o înscenare..Când însuși procuroru Iscovescu a fost cel ce a urmărit acest caz în care traian a știut de la bun început ce face fratesu bani mormanul de dolari ajungând și la EL.. Răsplată procuroru iacobescu a FOST tras pe linie moartă de sistemul MAFIOT BASIST.. scos la pensie..Noroc cu ancheta A3 că altfel acesi mafioți erau liberi....ai klanului basescu..... Cum sa se razbune familia Bercea pe klanu basescu când toți au fost maziliți și condamnați la ani grei de pușcărie i.Isaura e singura care a rămas cu un copil născut cu handicap din cauza fricii și tensiuni pe care a avut-o când acei mascați au pus-o la pământ ..Vina familiei Bercea e că și-au cerut bani înapoi de la klanu basescu .Ori ce om rațional ar fi făcut la fel cum au reacționat cei din familia Berca văzând că sânt tepuit de ... NAȘ.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2471 secunde