Misionar ucis în India cu săgeți. Dorea să creștineze băștinași

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Misionar ucis în India cu săgeți. Dorea să creștineze băștinași

Externe 22 Noiembrie 2018 / 15:20 1326 accesări

John Alles Chau, bărbatul de 27 de ani care a fost ucis pe insula North Sentinel de un trib după ce a ajuns acolo ca să propovăduiască creștinismul, era un paramedic și s-a descris în trecut ca fiind un explorator. El a vizitat multe zone exotice de pe Pământ, iar pe insula unde a fost ucis a ajuns după ce a mituit câțiva pescari, relatează BBC. Accesul pe insula North Sentinel este interzis pentru străini informează digi24.ro. John Allen Chau a fost ucis după ce câțiva membri ai tribului au tras în el cu săgeți, fiind lăsat în apropiere de insulă de pescarii pe care i-a plătit. Pescarii au povestit poliției cum a decurs totul: au folosit o barcă din lemn cu motor ca să călătorească pe 15 noiembrie pentru prima dată. S-au apropiat de țărm, de unde a acostat cu o canoe. El s-a întors ulterior cu câteva răni de săgeți. Ziua următoare, tribul i-a distrus canoea, așa că a înotat până acolo, dar nu s-a mai întors. Pe 17 noiembrie, pescarii au văzut că aborigenii îi cărau cadavrul pe plajă.

CNN relatează că cei care l-au cunoscut pe Chau îl numesc „martir” pentru credința lui. „Îl văd ca pe un martir. A murit din cauza iubirii purtate în numele lui Iisus Hristos”, a spus Ramsey, un misionar creștin.

Potrivit autorităților, oamenii de pe insulă au trăit izolați aproximativ 60.000 de ani și nu au dezvoltat imunitate față de boli precum răceală sau pojar. Tribul a mai ucis doi pescari din zonă, în 2006.

Taguri articol


12