Moțiunea de cenzură, repinsă. Voturile, mai puține decât semnatarii moţiunii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Moțiunea de cenzură, repinsă. Voturile, mai puține decât semnatarii moţiunii

Politică 20 Decembrie 2018 / 15:53 653 accesări

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a declarat, după respingerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului în plenul reunit al Parlamentului, că este pentru prima oară când au fost mai puţine voturi decât numărul semnatarilor moţiunii.

"S-a finalizat acum votul la această moţiune de cenzură. Aşa cum v-am spus eu din momentul în care a fost depusă, această moţiune a fost problematică. E prima dată când la o moţiune de cenzură sunt mai puţine voturi decât semnatarii moţiunii. M-a deranjat modul în care s-a vorbit de teme false. Iată că atunci când opoziţia nu e în stare să vină cu un program de guvernare, vine cu teme false. Sper ca Sărbătorile să le aducă gânduri mai bune. Cred că 2019 ar trebui să ne găsească mai uniţi. Măcar la problemele importante puterea şi opoziţia să poată conlucra", a afirmat Florin Iordache, joi la Parlament.

Moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă a picat în Parlament, demersul Opoziţiei nereuşind să strângă numărul necesar de voturi, şi anume, 233. Pentru moţiunea de cenzură au votat doar 161 dintre senatori şi deputaţi, iar împotrivă au votat trei parlamentari.

Votul a fost secret cu bile.

Premierul Viorioca Dăncilă a declarat, joi, în timpul dezbaterii moţiunii, că nu îşi dă demisia şi că solicitarea parlamentarilor Opoziţiei în acest sens denotă iresponsabilitate în preajma preluării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi că România ”merge pe un drum bun”.

Pe 27 iunie, plenul reunit al Parlamentului a respins anterioara moţiunea a Opoziţiei împotriva Guvernului Dăncilă. Parlamentarii PSD-ALDE au fost prezenţi în sală, pentru a asigura cvorumul, dar nu au votat. Moţiunea de cenzură, intitulată "Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!", a fost iniţiată atunci de PNL şi susţinută de USR şi PMP.12