Motoare de barcă, în valoare de 45.000 lei, căutate de autoritățile altor state, depistate de polițiștii Gărzii de Coastă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Motoare de barcă, în valoare de 45.000 lei, căutate de autoritățile altor state, depistate de polițiștii Gărzii de Coastă

Eveniment 01 Aprilie 2024 / 18:12 503 accesări

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, în urma unor acțiuni desfășurate în zona de competenţă, două motoare de barcă, semnalate ca fiind bunuri căutate în vederea confiscării de către autoritățile din Suedia și Norvegia.

În data de 29.03.2024, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea au desfăşurat o acţiune specifică în zona de responsabilitate pe linia prevenirii şi combaterii infracţionalităţii transfrontaliere.

Astfel, în zona localității Mahmudia, poliţiştii de frontieră au verificat o ambarcațiune care aparținea unui cetățean român.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că ambarcațiunea era propulsată de un motor Yamaha, de 70 de c.p. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat ca acesta este semnalat în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare de către autoritățile din Norvegia.

În data de 30.04.2024, în urma unei acțiuni similare, pe raza localității Murighiol a fost descoperit atașat unei ambarcațiuni aflate în posesia unui cetățean român, un alt motor de barcă, marca Yamaha, de 115 c.p., fiind semnalat ca bun căutat pentru confiscare de către autoritățile din Suedia.

Persoanele în cauză au precizat faptul că nu aveau cunoştinţă despre situaţia juridică a bunurilor şi despre faptul că sunt în atenţia autorităţilor.

În cauză, au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracţiunii de tăinuire, iar motoarele în cauză, în valoare de 45.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către polițiștii de frontieră până la finalizarea cercetărilor.Ştiri recomandate

12