„Motul Motorsport Event” la Maritimo!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În acest weekend. Şoferii „se dau” în spectacol

„Motul Motorsport Event” la Maritimo!

Monden 12 Mai 2012 / 00:00 1588 accesări

Distracţia şi entuziasmul provocate de sporturile cu motor se instalează, sâmbătă şi duminică, în parcarea exterioară de la Maritimo Shopping Center, care găzduieşte un eveniment original, în premieră la Constanţa. „Motul Motorsport Event” este organizat de Clubul Sportiv „Seaside Roads” şi este o competiţie auto ce oferă tuturor participanţilor posibilitatea de a-şi demonstra măiestria la volan pe un circuit inedit, special amenajat.

CONCURS AUTOMOBILISTIC PENTRU AMATORI Vineri dimineaţă, la Showroom-ul Auto Grup din Constanţa, a avut loc conferinţa de prezentare a evenimentului „Motul Motorsport”, la care au participat organizatorul de la Clubul Sportiv „Seaside Roads”, Darius Petre, pilotul din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop, Dan Gîrţofan, copilotul acestuia, Eugen Rotaru, reprezentantul Motul în România, Bogdan Dănăilă şi reprezentantul Skoda Autogrup Constanţa, Alina Ursache. Cu această ocazie, au fost expuse scopurile unei astfel de manifestări, care se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare, în România.

„La baza acestui eveniment se află un concurs automobilistic pentru amatori, în cadrul căruia se poate înscrie orice posesor de permis de conducere vechi de peste un an, cu maşina personală, pentru a parcurge un traseu special amanajat, contra cronometru. Aceşti concurenţi vor încerca, sâmbătă, să scoată un timp cât mai bun, pentru a se califica în cea de-a doua şi ultima zi de concurs, ce are loc duminică. Vor intra pe traseu, pentru demonstraţie, invitaţii noştri din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop, vor avea loc şi scurte demonstraţii de acordare a primului ajutor în caz de accident din partea reprezentanţilor Asociaţiei Studenţilor şi Medicilor Voluntari, iar o şcoală de pilotaj va oferi pe loc cursuri de pilotaj sportiv. Începând cu ora 10.00, aşteptăm publicul, atât sâmbătă, cât şi duminică, la evenimentele care se vor desfăşura până după-amiază”, a declarat organizatorul Darius Petre.

BOLIZI ŞI PILOŢI DE RALIURI ŞI DRIFT Lista invitaţilor speciali îl are în frunte pe pilotul român de raliuri Dan Gîrţofan, care a prezentat în cadrul conferinţei bolidul Fabia S2000, cu care concurează în Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop, pentru echipa Skoda Motorsport. El se află în clasamentul Top 5 piloţi de Drift din România, alături de piloţi ca Valentin Porcişteanu, Edwin Keleti sau Alexandru Filip, care vor fi, de asemenea, prezenţi la eveniment, alături de alţi componenţi ai echipelor Napoca Rally Academy şi BCR Leasing Rally Team.

„Mă bucur că ne aflăm la malul mării, pentru acest eveniment, în calitate de invitaţi speciali. Este foarte important pentru noi să facem cunoscut Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop şi în Dobrogea, unde sunt convins că există foarte mulţi iubitori ai automobilismului, dar care nu au avut contact direct cu acest sport. Campionatul nostru este destul de bogat şi dotat din toate punctele de vedere, chiar şi în condiţii de criză. Îmi pare rău că nu se desfăşoară aici o etapă de campionat pentru un spectacol absolut”, a declarat pilotul de raliuri din echipa Skoda Motorsport, Dan Gîrţofan.12