Naţionala de fotbal a României a câştigat Grupa I a preliminariilor EURO 2024

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Naţionala de fotbal a României a câştigat Grupa I a preliminariilor EURO 2024

Sport 22 Noiembrie 2023 / 07:45 1484 accesări
Foto: frf.ro

Foto: frf.ro

Naţionala de fotbal a României a câştigat Grupa I a preliminariilor EURO 2024, după ce a învins formaţia Elveţiei cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Tricolorii s-au impus prin golul marcat de Denis Alibec (50) şi au terminat grupa neînvinşi, urmând să se afle în urna a doua valorică la tragerea la sorţi din 2 decembrie pentru grupele turneului final din Germania.

România şi Elveţia s-au calificat la EURO 2024 de sâmbătă, când tricolorii au învins Israelul cu 2-1 la Felcsut (Ungaria), iar Nati a remizat acasă cu Kosovo (1-1). Turneul final va avea loc în Germania între 14 iunie şi 14 iulie 2024.

România va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016.

Gheorghe Hagi a lăudat prestaţia echipei naţionale în preliminariile EURO 2024 şi pe selecţionerul Edward Iordănescu.

Toată România avea nevoie de aşa ceva şi e fericire pentru toată lumea. Copiii s-au deschis, deja acum au mai mult curaj, uşor-uşor o să vină şi mai multă personalitate şi au un potenţial foarte bun. Clar că la meciul din Ungaria (2-1 cu Israelul, n. red.) a fost presiunea mai mare, acum trebuia gestionată bine situaţia, chiar au făcut acest lucru.

Toată lumea aştepta acest lucru, de mult timp România are nevoie de calificare, de performanţă, pentru că doar aşa poate veni entuziasmul şi să progresăm zi de zi. Trebuie să progresăm, să fim mai buni, să ajungem la nivel european. Mergem în Germania să-i susţinem, e un grup foarte bun. E meritul lui Edi Iordănescu sută la sută că a format acest grup, felicitările mele şi să o ţină tot aşa, a declarat Hagi.

SelecţionerulEdward Iordănescu: trebuie să mai creştem un nivel până la turneul final.

"Despre obiectivul la EURO putem să dăm mai multe detalii după tragerea la sorţi, mai întâi să ne cunoaştem adversarii. Echipa poate să treacă la noul nivel. Avem nevoie să mai creştem un nivel până la turneul final. Trebuie ca toată lumea să aibă încredere în acest grup şi să înţeleagă că poate vor fi şi momente mai puţin fericite, pentru că ăsta este fotbalul. Dar iată că suntem de mult timp neînvinşi, iar azi am reuşit să câştigăm împotriva unui adversar cu foarte multe calitate individuală. Nu îmi doresc niciun adversar anume la tragerea la sorţi şi nici să evităm pe unul.

Trebuie să ne bucurăm de acest parcurs, să ne pregătim cât mai bine de EURO pentru că acolo vor fi echipe de nivel extrem de ridicat şi trebuie să facem o impresie bună şi acolo. Iar eu am încredere că o putem face. Îmi doresc ca la turneul final românii să vină în număr cât mai mare şi să creadă în această echipă. Pentru că împreună suntem mai puternici. Echipa naţională a României poate să facă o figură frumoasă la EURO", a spus Iordănescu.Ştiri recomandate

12