Naționala de polo a României va debuta cu Georgia la Campionatul European de la Belgrad

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Naționala de polo a României va debuta cu Georgia la Campionatul European de la Belgrad

07 Ianuarie 2016 / 15:21 875 accesări

Naționala de polo a României va debuta, în 11 ianuarie, cu reprezentativa Georgiei, la Campionatul European de la Belgrad, din aceeași grupă mai făcând parte echipele Italiei și Germaniei.

La Campionatul European de la Belgrad, echipa României va debuta cu Georgia, în 11 ianuarie, după care va întâlni Italia (13 ianuarie) și Germania (15 ianuarie).

Competiția debutează duminică, cu meciurile dintre Spania-Slovacia, Franța-Malta, Muntenegru-Olanda și Croația-Serbia. Ceremonia de deschidere a Campionatului European este programată la ora 21.00, înaintea partidei vedetă a zilei, dintre Croația și Serbia.

În 11 ianuarie, pe lângă disputa România-Georgia, vor mai avea loc meciurile dintre Rusia-Turcia, Germania-Italia și Ungaria-Grecia.

Lotul României este format din jucătorii Marius Țic, Dragoș Stoenescu, Cosmin Radu, Andrei Bușilă, Dimitri Goanță, Alexandru Ghiban, Daniel Teohari, Nicolae Oanță, Tiberiu Negrean, Mihnea Chioveanu, Mihnea Gheorghe, Alex Popoviciu şi Roland Szabo.

După disputarea meciurilor din faza grupelor, urmează partidele eliminatorii, începând cu 16 ianuarie, finalele pentru medalii fiind programate în 23 ianuarie.

Campioana europeană din 2016 va obține calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio.

La ediția din 2014 a Campionatului European, România s-a clasat pe locul 8.

Campioana europeană en-titre este Serbia, care este deja calificată la JO din 2016 în calitate de câștigătoare a Ligii Mondiale în 2015.12