NATO va investi în sateliți militari și echipamente de securitate informatică

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

NATO va investi în sateliți militari și echipamente de securitate informatică

28 Martie 2017 / 07:22 467 accesări

Alianța Nord-Atlantică va investi trei miliarde de euro în sateliți pentru comunicații militare și echipamente de securitate cibernetică, semnalând eforturile NATO de adaptare la noile amenințări cu care se confruntă organizația, relatează agenția de știri Reuters.

Un oficial din cadrul Agenției NATO pentru Comunicații și Informații a declarat că planurile includ investiții de 1,7 miliarde de euro în sateliți de comunicații care să îmbunătățească coordonarea trupelor, avioanelor și navelor alianţei, ajutând inclusiv la utilizarea dronelor.

Nu este clar dacă NATO va investi în lansarea unor noi sateliți de comunicații militare sau doar va fi vorba de intensificarea utilizării sateliților americani și ai altor state din alianță.

Aproximativ 70 de milioane de euro ar urma să fie folosite pentru a îmbunătăţi protecția rețelelor NATO, în condițiile intensificării atacurilor cibernetice.

Oficialii NATO au declarat că numărul atacurilor cibernetice vizând rețelele alianței a crescut de cinci ori în ultimii trei ani, existând suspiciuni că Rusia este responsabilă pentru o parte însemnată din aceste atacuri.

Conducerea NATO își va prezenta planurile de investiții în cadrul conferinței de la Ottawa din luna aprilie.12