Navă eșuată în rada interioară a Portului Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Navă eșuată în rada interioară a Portului Constanța

Eveniment 26 Noiembrie 2023 / 13:47 914 accesări
Foto: Autoritatea Navală Romană

Foto: Autoritatea Navală Romană

Astăzi, în jurul orei 3.00, o navă sub pavilion Barbados, în balast, ancorată în rada interioară a Portului Constanța a început să grapeze din cauza condițiilor meteo extreme, a transmis un comunicat al Autorității Navale Romane.

Nu s-a reuşit stabilizarea eişi a colizionat uşor cu remorcherul Ares, ancorat de asemenea la rada interioara pentru adăpost. Ulterior a continuat să se afle în deriva şi a eşuat după ce a lovit un dig de protecţie. Nava a suferit daune semnificative, inclusiv o gaură de apă în picul prova. Echipajul a declarat că există şi infiltraţii uşoare de apă în compartimentul maşină.

Capitănia Portului Constanţa a solicitat remorchere pentru asistență și salvare. Pentru a gestiona situația de urgență, două remorchere au fost mobilizate pentru intervenţie. Astfel, la ora 9.30 nava a fost acostată în siguranţă în dana 128 cu ajutorul remorcherelor.

Cei 9 membri ai echipajuluisunt în afara oricarui pericol şi totodată nu există urme de poluare. În continuare nava se află sub supravegherea Căpităniei Portului Constanţa.

În cauză a fost deschis un dosar de cercetare a evenimentului pentru a stabili cauzele şi împrejurările în care s-a produs acesta.Ştiri recomandate

12