Navă scufundată în Marea Neagră, în apropiere de Sfântu Gheorghe

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Navă scufundată în Marea Neagră, în apropiere de Sfântu Gheorghe

Eveniment 18 Mai 2024 / 11:03 739 accesări

O navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.

Opt membri ai echipajului au fost salvaţi, trei fiind daţi dispăruţi.

Accident de navigaţie în această dimineaţă la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe. Operaţiunea de căutare şi salvare, sub coordonarea Serviciului MRCC (Maritime Rescue Coordination Centre) din cadrul Autorităţii Navale Române este în plină desfăşurare după ce nava Mohammad Z s-a scufundat.

Alerta a fost primită în jurul orei 4.00, iar ofiţerii MRCC au trimis imediat în zonă navele ARSVOM, SAR Artemis şi SAR Apollo. A fost cerut şi sprijinul Poliţiei de Frontieră care a trimis spre locul accidentului navele MAI 2110 şi MAI 1106.

Totodată, două nave comerciale aflate în apropiere au fost imediat alertate să se alăture operaţiunii de căutare şi salvare de vieţi omeneşti, au transmis reprezentanţii Autorităţii Navale Române.

Nava scufundată, Mohammed Z, sub pavilion Tanzania, avea la bord 11 membri de echipaj, 9 cetăţeni sirieni şi 2 cetăţeni egipteni, iar 8 dintre aceştia au fost salvaţi de către nava comercială Michel, care se afla cel mai aproape de locul accidentului şi care a fost coordonată de ofiţerii MRCC. În acest moment se continuă eforturile pentru căutare celorlalţi 3 membri ai echipajului daţi dispăruţi, toţi de naţionalitate siriană.

Motivul scufundării navei nu este cunoscut în acest moment şi se va deschide un dosar de cercetare pentru a se stabilii cauzele şi împrejurarile în care s-a produs accidentul.Ştiri recomandate

12