Negocieri pentru amânarea Jocurilor Olimpice

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Din cauza pandemiei de coronavirus

Negocieri pentru amânarea Jocurilor Olimpice

Sport 24 Martie 2020 / 10:06 743 accesări

Guvernul japonez şi Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) negociază amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo pentru maximum un an, a anunţat presa din Japonia. Cotidianul japonez „Sankei”, care citează surse guvernamentale, a precizat că premierul nipon Shinzo Abe va discuta, marţi, telefonic, cu Thomas Bach, preşedintele CIO, despre amânarea JO din cauza pandemiei de coronavirus.

Până în prezent, Canada, Australia, Norvegia şi Marea Britanie au anunţat că sunt pregătite să boicoteze Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo, dacă această competiţie va avea loc în perioada prevăzută iniţial, 24 iulie - 9 august.

„Împreună cu toţi cei implicaţi, am început discuţii detaliate pentru a completa evaluarea noastră cu privire la evoluţia rapidă a situaţiei sanitare în întreaga lume şi impactul acesteia asupra Jocurilor Olimpice, inclusiv un scenariu de amânare. Muncim din greu şi suntem încrezători că discuţiile vor fi finalizate în următoarele patru săptămâni”, a declarat Thomas Bach, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic.12