Netanyahu respinge noile acuzații de corupție împotriva sa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Netanyahu respinge noile acuzații de corupție împotriva sa

01 Ianuarie 2017 / 21:37 580 accesări

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a respins duminică noile acuzații conform cărora a primit mită de la doi oameni de afaceri, au relatat media locale, potrivit DPA.

Media din Israel au relatat în ultimele zile că procurorul general Avichai Mandelblit a deschis o anchetă împotriva lui Netanyahu în două presupuse cazuri de corupție. Biroul procurorului general nu a confirmat încă ancheta.

Poliția israeliană l-a anchetat anterior pe premier în legătură cu nereguli financiare, inclusiv contabilitate dublă, între 2003 și 2005, când Netanyahu a fost ministru de finanțe.

Procurorul general a dispus de asemenea deschiderea unei anchete împotriva lui Netanyahu după ce un francez condamnat pentru fraudă a spus că i-a oferit premierului israelian aproximativ 1 milion de euro reprezentând donații de campanie.

Netanyahu a declarat că noile acuzații, la fel ca cele precedente, se vor dovedi nejustificate. "Nu va fi găsit nimic, pentru că nu este nimic de găsit", a spus Netanyahu, conform cotidianului Haaretz și altor instituții media.

Haaretz a scris că poliția îl suspectează pe Netanyahu că a primit mită de la un om de afaceri israelian și de la un om de afaceri american. Conform cotidianului citat, afaceristul american ar fi recunoscut că i-a oferit liderului israelian un cadou constând într-un costum și o călătorie în străinătate pentru fiul său.

Aproximativ 50 de persoane au fost audiate în Israel și în alte țări în cadrul acestei noi anchete împotriva lui Netanyahu, conform postului de televiziune israelian Channel 2.

Taguri articol


12